42 joves europeus es reuneixen a Vilafranca per participar en un intercanvi contra l’exclusió social. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
22-07-2019 14:33
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Durant tota la setmana passada, el municipi de Vilafranca del Penedès va ser l’escenari on es va realitzar l’intercanvi Erasmus+ ‘Audiovisual tools for inclusion’, que va comptar amb la participació de fins a 42 joves d’arreu d’Europa, concretament de Catalunya, Macedònia, Xipre, Bulgària, Itàlia i Portugal.
Aquest projecte estava basat en la discriminació i l’exclusió social que pareixen diferents grups socials vulnerables, amb l’objectiu de generar espais de debat i de reflexió al voltant de les barreres generades pels i les pròpies habitants que conformen les societats actuals, a través d’eines audiovisuals i artístiques.
Així doncs, durant els dies que va durar l’intercanvi, els i les participants van poder realitzar diferents activitats i tallers, a més de poder conèixer espais culturals i juvenils de Vilafranca del Penedès com, per exemple, La Nau, un dels espais juvenils de referència del municipi. A més, com és habitual en aquests projectes internacionals, es van celebrar diferents nits temàtiques, en les quals els representants dels diferents països van mostrar a la resta de participants una part de la seva cultura a través de la gastronomia, de la música o d’activitats lúdiques.
L’intercanvi va finalitzar ahir diumenge amb un acte central celebrat a la plaça de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Al voltant de les dotze del migdia, els i les joves participants del projecte, es van reunir a la plaça per captar a gent del voltant per animar-los a participar en diferents jocs que els i les joves van preparar durant tota la setmana. Després, els i les participants van realitzar una dinàmica en la qual s’havien de posicionar a un costat o a un altre en relació a diferents temàtiques com qüestions de gènere, de racisme o d’homofòbia en els seus respectius països.
L’acte va concloure amb un lipdub al bell mig de la plaça on tots i totes les participants es van poder expressar a través del ball i de la música per tal de confirmar la unió d’aquest grup de joves d’arreu Europa que, durant tota una setmana, han pogut compartir diferents idiomes, cultures i maneres d’entendre la vida.
‘Audiovisual tools for inclusion’ és el tercer intercanvi Erasmus+ que gestiona Taller d’Art, Cultura i Creació en aquest municipi, el primer dels quals es va celebrar l’any 2017. A més a més, aquest projecte també ha tingut la implicació i la participació del servei d’assessorament en mobilitat internacional de Vilafranca del Penedès, el SIAJ.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!