Robatori

Els Mossos alerten de l'ús que fan els lladres dels marcadors per detectar els pisos que estan buits

Utilitzen com a marcadors petits trossos de plàstic, trossos de paper, fils de silicona o cintes adhesives, objectes que són gairebé invisibles i que es col·loquen entre el marc i la porta d’entrada del pis

Els Mossos alerten de l'ús que fan els lladres dels marcadors per detectar els pisos que estan buits. Mossos d'Esquadra

Els Mossos alerten de l'ús que fan els lladres dels marcadors per detectar els pisos que estan buits. Mossos d'Esquadra

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els Mossos d'Esquadra de la Regió Metropolitana Nord volen alertar de l’ús que fan els lladres de pisos dels marcadors, que es fan servir per detectar si el pis està buit. Actualment el seu ús ha augmentat i hi ha diverses investigacions de robatoris a domicili en els quals els lladres han utilitzat aquest modus operandi.

El propòsit és explicar què són i facilitar la seva detecció a les portes dels pisos amb l’objectiu de prevenir els robatoris, ja que aquest fet delictiu genera molta inseguretat entre els ciutadans.

El cos de Mossos d’Esquadra manté la prioritat de reduir els robatoris amb força a domicili arreu del territori. Aquest treball intensiu i la col·laboració ciutadana està donant resultats i es manté una tendència a la baixa en aquests tipus delictius que tant afecten a l’esfera privada de les persones. Les dades comparatives entre el primer semestre d’enguany i el de l’any passat mostren un descens generalitzat a la Regió Metropolitana Nord de gairebé el 3% i de gairebé un 5% a tota Catalunya. Aquesta problemàtica s’ha treballat des de les unitats especialitzades i les de seguretat ciutadana, coordinadament amb les policies locals, i també des de la prevenció.

Per a prevenir aquests tipus de robatoris, la ciutadania ha de conèixer els marcadors, per tal de saber localitzar-los en les portes dels seus propis domicilis.

Els lladres, per assegurar-se que no hi ha ningú al pis, posen petits trossos de plàstic transparent, trossos petits de paper o bé fils prims de silicona o pegament dissimulats entre el marc i la porta. Tornen un temps després i si el marcador continua al seu lloc, saben que el propietari no hi és i que poden entrar sense risc.

Si es localitza un marcador a la porta de casa:

·         S’ha de trucar al 112.
·         S’ha de treure el marcador.
·         A les escales de veïns, cal revisar les altres portes i treure tots els marcadors.
·         Estar  alerta per si es detecten persones sospitoses o alienes al veïnatge o a l’edifici i trucar immediatament al 112.

Els  dos enllaços que hi ha a continuació poden ser útils per tal que els ciutadans coneguin millor aquesta tipologia delictiva, a banda d’altres consells de seguretat per evitar robatoris a domicili.

La intenció és remarcar la importància de la prevenció, avaluant i ajustant la seguretat a casa, per dificultar els robatoris.

El cos de Mossos d’Esquadra vol remarcar i reconèixer la importància de la col·laboració ciutadana en la lluita contra la delinqüència. Cal tenir clar però, que s’ha de fer sempre amb limitacions, per aquest motiu els recordem que:

·         Si detectem persones sospitoses, cal trucar sempre al 112.
·         S’ha d’evitar, en tots els casos, l’enfrontament directe amb el lladre.
·         És important facilitar el màxim de dades que recordem als agents, com ara matrícules, descripció de l’autor, de la roba, sabates, lloc dels fets, etc.
·         Les xarxes socials no són les eines més adequades per denunciar un fet, hem de vincular les denúncies pels canals establerts, comissaries de policia, agents o el 112.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local