Redacció |
Vilafranca del Penedès
25-09-2019 10:43
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Les 9 antifeixistes del Penedès han anunciat aquest dilluns al vespre en roda de premsa que recorren la sentència judicial que les condemna a nou mesos: tres de presó per atemptat a l’autoritat, tres més per desordres públics i tres mesos de multa per les lesions, per un total de 540 euros per cadascuna, i exigeixen l'absolució de la seva causa, ja que “acceptar-ne les conseqüències legals contribuiria a criminalitzar el dret a la protesta i el moviment antifeixista”.
El grup de suport de les 9 antifeixistes del Penedès ha fet pública la sentència de la seva causa judicial, on se les condemna per haver participat en una manifestació antifeixista en contra d'un acte de campanya del partit xenòfob Plataforma per Catalunya a Vilafranca del Penedès, l'any 2010. La condemna contra les encausades suma quatre anys i mig de presó i 4.860 euros de multa en total.
El grup de suport de les represaliades ha anunciat a la roda de premsa que “davant d'una sentència condemnatòria totalment arbitraria i en la voluntat de criminalitzar la dissidència política i el moviment antifeixista com a fet exemplificant” recorren la sentència tant per la via dels fets com per les qüestions processals més tècniques, fins a aconseguir l'absolució pel seu cas i fan una crida a totes les antifeixistes a seguir donant suport a la seva causa i als actes que duguin a terme.
Els fets es remunten a l’abril de 2010 quan un grup de manifestants antifeixistes va protestar en contra de l'acte de campanya que el partit xenòfob Plataforma per Catalunya celebrava a Vilafranca. En aquell moment, les encausades van passar a disposició judicial, per declarar pels delictes que se'ls imputaven, fins que el cas era quasi prescrit i la jutgessa instructora va decidir arxivar-lo. L'any 2017 però, la Generalitat de Catalunya va recórrer aquesta decisió i va reactivar la causa, presentant-se com a nova acusació particular. Fins el juny del 2019 no es va celebrar el judici, al jutjat penal de Vilanova i la Geltrú, fet que suposa més de nou anys de procediment judicial i “un increment del patiment per les encausades i pel seu entorn, ja que la durada anormal d'aquest periple és una forma més d'exercir repressió més enllà de la condemna” ha assegurat un dels advocats. Aquest, també ha volgut clarificar que aquest judici va suposar “greus irregularitats” com que fos a porta tancada o que la jutgessa assumís acríticament la tesis de la Fiscalia.
Finalment, el grup de suport ha criticat el paper de la Generalitat com a acusació particular contra el moviment popular i la voluntat de posar fi a qualsevol expressió de dissidència política i criminalitzar el dret a la protesta.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!