ACN |
Barcelona
11-12-2019 12:48
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'Hospital de Sant Pau ha induït mecànicament a domicili fins a vint parts, el 80% dels quals han acabat amb un part vaginal. És el primer hospital a nivell estatal que implanta un programa que promou la inducció a casa per permetre que els treballs de part comencin en un entorn no medicalitzant, menys estressant i al voltant de les persones que la gestant hagi escollit. La inducció al part és el procediment obstètric més habitual i el requereixen una de cada quatre dones. Fins fa poc, era un procés farmacològic que obligava a un control hospitalari i requeria, normalment, parts molt llargs i difícils. Amb la inducció mecànica s'ha aconseguit que vuit de cada deu parts induïts a casa siguin vaginals.
La inducció al part és cada vegada més freqüent degut a l'increment dels factors de risc com ara l'edat, l'obesitat, els problemes d'hipertensió o malalties del nadó, com que sigui massa gran o massa petit. També s'indica en embarassos de més de 41 setmanes. En el cas de la inducció mecànica, que substitueix la farmacològica, es fan uns procediments per iniciar els treballs de part i s'indica en els casos que continuar l'embaràs suposaria un risc més gran que no la seva finalització, o passades aquestes 41 setmanes.
A banda de l'èxit en parts vaginals, el programa ha corroborat que la inducció mecànica al part és la forma ''més segura'' per donar a llum i que pràcticament no té efectes secundaris a més de la medicalització del procés del part.
L'hospital de Sant Pau ha seguit així l'exemple d'altres països com ara Regne Unit o Austràlia, on aquest sistema ja havia donat molt bons resultats.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!