Curs 2019/20

Les noves cooperatives escolars de Sitges es posen en marxa oficialment

Al maig posaran a la venda els seus projectes o experiències que realitzin en el marc de la Fira de Cultura Emprenedora

Les noves cooperatives escolars de Sitges es posen en marxa oficialment. Ajuntament de Sitges

Les noves cooperatives escolars de Sitges es posen en marxa oficialment. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Alumnes de les escoles Maria Ossó, Agnès de Sitges, Esteve Barrachina i Escola Pia  han iniciat aquest dijous el procés de constitució de la cooperativa a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, on han presentat la sol·licitud del NIF, el primer tràmit oficial que es requereix per tirar endavant la seva futura empresa. En aquest espai municipal, les nenes i els nens han estat rebuts pel regidor d’Educació, David Martínez, i pel regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà. En els propers dies també faran la mateixa acció l’alumnat de l’Escola Miquel Utrillo.

Des del mes d’octubre, l’alumnat dels centres educatius participants treballa en els seus projectes per decidir el nom de la cooperativa, definir  els Estatuts, establir la seva estructura organitzativa i fer l’acta de constitució. Després d’obtenir el NIF i de crear cada cooperativa, els infants continuaran el procés de creació de la seva empresa per realitzar les diferents tasques com la de dissenyar el logotip, planificar la campanya de comunicació, fabricar els productes o crear els serveis que presentaran davant l’alcaldessa, el regidor d’Educació i el regidor de Promoció Econòmica al mes de maig. El treball acabarà el 21 de maig amb la tradicional fira de productes quan es posaran a la venda coincidint amb la celebració del mercat dels dijous al parc de Can Robert.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha destacat que “aquesta formació per aprendre a crear una empresa és totalment pràctica i permet a l’alumnat adquirir coneixements bàsics sobre la gestió econòmica i l’aprenentatge de valors que els serviran en el seu futur. També des de l’àmbit personal és important la iniciativa ja que treballen en equip i el respecte als companys. Alhora potencien la seva creativitat i tècniques per saber planificar i desenvolupar projectes a través dels quals connectaran de manera integral aprenentatges de matemàtiques, llengua, tecnologia, comunicació, plàstica, entre altres assignatures”.

El regidor d’Educació, David Martínez, ha remarcat que “aquest tipus de projectes són un bon exemple del nou model educatiu. El fet de simular una empresa és la manera d’aprendre les competències necessàries per al seu futur desenvolupament personal”.

Al llarg del curs acadèmic l’alumnat fa aquest projecte de simulació del seu negoci per posar en pràctica diferents competències com la comunicació verbal i escrita, la redacció, les matemàtiques, el disseny, les noves tecnologies, l'expressió gràfica o la creativitat.

Des de l’any 2012, Sitges participa en el programa de Cultura Emprenedora a l’Escola que impulsa l’Ajuntament de Sitges, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona. La iniciativa pretén fomentar entre l’alumnat el treball en equip i l’autonomia personal.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local