Crisi del coronavirus

Sitges obre el procés participatiu del Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica

A més, les entitats de la vila poden omplir un formulari d’inscripció per participar en les futures Taules de treball sectorial que s’han de constituir

Sitges obre el procés participatiu del Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica. EIX

Sitges obre el procés participatiu del Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La fase 2 del Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica de Sitges postCovid-19 es durà a terme entre el 25 de maig i el 22 de juny per recollir les necessitats i propostes de la ciutadania per afrontar els reptes de futur. L’Ajuntament de Sitges, les entitats i la ciutadania dels sectors social, cultural, laboral, econòmic, mediambiental i educatiu, ja van començar a treballar plegats des del 8 de maig per tenir un Pacte i un pla que serveixi de full de ruta per a la recuperació socioeconòmica de la vila a mitjà i llarg termini. 

El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Salmerón, destaca que “com a govern estem treballant per atendre de manera immediata les necessitats generades per la crisi de la Covid-19 però, a més, volem estar preparats per al futur i treballar en paral·lel conjuntament amb la ciutadania amb un pla a mig i llarg termini per a la recuperació del nostre municipi”. El regidor Xavier Salmerón explica que “per assolir aquest objectiu obrim el procés de participació ciutadana, que serà consultiu a partir del qual participarà l’equip de govern, els representants dels grups polítics, les diverses entitats dels consells i principals sectors del municipi i es fomentarà també la participació dels col·lectius més vulnerables d’aquesta crisi amb l’objectiu de consensuar-ho al màxim”.

Procés participatiu

A partir del 25 de maig s’iniciarà el procés participatiu en el qual les veïnes i els veïns de la vila podran participar aportar les seves propostes a la plataforma digital https://decidim.sitges.cat/?locale=ca. El procés participatiu vol posar en valor el treball conjunt i ho fa amb el lema ‘Fent pinya, tornarem millors!’ que, seguint la campanya iniciada de ‘Tornarem’, presenta ara un segon vídeo per encoratjar la ciutadania a participar-hi.

Totes les persones del terme municipal de Sitges poden entrar a la plataforma digital Decidim Sitges per deixar la seva aportació. A més, les entitats de la vila poden omplir un formulari d’inscripció per participar en les futures Taules de treball sectorial que s’han de constituir. Les persones que no pertanyen a cap entitat, però són part d’un col·lectiu afectat per la crisi del coronavirus també poden entrar a la plataforma Decidim Sitges i a més de deixar la seva proposta, es poden inscriure. A partir d’aquí es convocarà la persona inscrita a una jornada per posar en comú les necessitats i propostes. Per temes de dinamització de la jornada, les inscripcions tindran un límit de 50 persones, però tota la resta podrà participar via streaming.

El procés per elaborar el Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica de Sitges postCovid-19 té 4 fases i es desenvoluparan entre el 25 de maig i el 15 d’octubre:

Fase 1: Del 8 al 24 de maig es farà la difusió del Pacte

Fase 2: A partir del 25 de maig recollida d’aportacions a partir de la plataforma Sitges Decidim. 

A més, durant tot el procés s’implementaran metodologies de participació innovadores virtuals 2.0 i de trobades presencials segures, entre d’altres.

Fase 3: a partir del 22 de juny amb la deliberació de les 6 taules de treball sectorials amb representants d’entitats i govern: taula social, taula laboral i econòmica, taula cultural, taula educació i taula medi ambient.

A finals de juliol se celebrarà la segona Cimera amb l’esborrany del Pla per a la reactivació socioeconòmica de Sitges post COVID-19.

Fase 4: A partir del mes de setembre es farà una revisió i priorització oberta de les mesures de l’esborrany del Pla i un retorn dels resultats a tota la ciutadania i el tancament amb la redacció de l’informe final i la revisió del text per part de participants i ciutadania.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local