Crisi del coronavirus

Un de cada sis joves d'entre 18 i 25 anys ha perdut la feina arran de la crisi del coronavirus, segons l'ONU

La jornada laboral dels joves que segueixen treballant s'ha reduït de mitjana un 23%

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un de cada sis joves d'entre 18 i 25 anys ha perdut la feina arran de la crisi del coronavirus, segons l'Organització Internacional del Treball (OIT). Pel que fa als joves que segueixen treballant, l'ens apunta que la seva jornada laboral s'ha reduït un 23% de mitjana. Segons aquest organisme dependent de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), els efectes de la pandèmia sobre el col·lectiu estan sent "desproporcionats", sent les dones les més perjudicades. "La covid-19 no només destrueix ocupació, sinó que també trastoca els plans d'educació i posa grans obstacles en el camí d'aquells que volen entrar al mercat laboral o bé que volen canviar de feina", apunta l'OIT.

Segons l'informe 'Monitor OIT: la covid-19 i el món del treball', publicat aquest dimecres, la crisi del coronavirus podria deixar a tota una generació "estancada". En aquest sentit, recorda que la taxa d'atur juvenil (del 13,6% a finals de 2019 a escala global) és la més elevada en comparació a la resta de franges d'edat. Per altra banda, l'organització posa de manifest que els joves amb feina sovint treballen en oficis que els deixen en una situació de vulnerabilitat, sigui a través de salaris baixos o de contractacions informals.

Segons el director general de l'OIT, Guy Ryder, "la crisi actual està colpejant a la gent jove de forma molt més dura i ràpida que qualsevol altre grup de població". "Si no prenem decisions immediates per millorar la seva situació, el llegat del virus pot quedar-se amb nosaltres durant dècades", ha afegit.

Un 4,8% de les hores perdudes a escala global

En el mateix informe, l'OIT estima que l'aturada econòmica ha provocat que el nombre d'hores treballades durant el primer trimestre a escala global sigui un 4,8% inferior respecte als darrers tres mesos de 2019. Segons els càlculs de l'organització, aquest percentatge equival a 135 milions de llocs de treball en tot el món. Pel que fa a les previsions de cara al segon trimestre, l'OIT creu que es perdran 305 milions de llocs de treball en comparació amb el tancament de 2019.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local