L'escola Miquel Utrillo de Sitges estrena un dispositiu que controla la temperatura i l'ús de mascaretes. Escola Miquel Utrillo
ACN/ Gemma Sánchez |
Sitges
17-06-2020 20:44
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'Escola Miquel Utrillo de Sitges ha trobat un nou aliat a l'hora de mesurar la temperatura de l'alumnat a l'entrada al centre i descartar que tinguin febre, un dels símptomes habituals de la covid-19. Després d'haver utilitzat els termòmetres frontals durant els primers dies de retorn a les aules un cop passat el confinament, la Direcció ha desplegat aquesta setmana una prova pilot amb una càmera que utilitza la intel·ligència artificial. Quan la canalla entra a l'escola, passa per davant una tauleta que els enfoca el rostre i els diu quina temperatura tenen, mentre els avisa que han de dur la mascareta posada. "És un sistema més engrescador i amigable que l'ús dels termòmetres", asseguren des de la Direcció de l'escola.
El centre va reobrir fa dues setmanes utilitzant quatre termòmetres per mesurar la temperatura als pocs alumnes que han assistit a l'escola després del confinament, però el sistema no els convencia i van rebre l'oferiment d'una empresa de serveis tecnològics escolars per provar una càmera amb intel·ligència artificial.
Aprofitant que aquesta setmana està previst que els 450 alumnes de l'escola passin per les aules per fer sessions puntuals de comiat amb els mestres i els companys, el centre ha instal·lat el nou dispositiu a l'entrada a mode de prova pilot. Els nens i nenes entren al pati en grups de 12, i un per un passen per davant la càmera, la qual els certifica si tenen una temperatura apte per accedir a l'edifici.
"El sensor els pren la temperatura de manera molt ràpida. No com ho fan els termòmetres que, per molt bons que siguin, et fan esperar uns 20 segons entre resultats", destaca a l'ACN el director de l'Escola Miquel Utrillo, Pau Canut. Aquesta agilitat, afegeix, els permet fer entrar tota la canalla per un mateix punt d'accés, mentre que l'ús de termòmetres els obligava a crear quatre entrades per agilitzar el procés i utilitzar els quatre termòmetres de què disposaven.
D'ençà que dilluns van provar el nou sistema amb els alumnes d'Educació Infantil, Canut assegura que la valoració és "realment bona". "Els termòmetres semblen pistoles, i prou traumàtic és haver d'entrar a l'escola amb mascareta i amb la mesura de la temperatura, com per a sobre haver d'apuntar-los al front", destaca. Pel director, l'ús de la càmera i la pantalla "és més engrescador i amigable".
Una percepció que, assegura, comparteixen els nens i nenes. Segons han traslladat les famílies a la Direcció, molts nanos han arribat a casa explicant l'experiència "amb entusiasme". "Diuen que els sembla que estan entrant al futur", explica Canut, somrient.
Després de la prova pilot d'aquesta setmana, l'Escola Miquel Utrillo desitjaria poder mantenir el dispositiu durant el curs vinent. Lamenten, però, que l'aparell té un cost molt elevat -1.800 euros- i ho veuen inassumible pel pressupost centre. Per això han proposat a l'Ajuntament que adquireixi un dispositiu per a cada escola de Sitges.
En paral·lel, Canut explica que estan en contacte amb desenvolupadors informàtics per crear un aparell similar al de la prova pilot "però més senzill". El director apunta que el dispositiu actual té diverses prestacions de les quals l'escola en podria prescindir, com la capacitat d'obrir la porta quan permet l'accés o el reconeixement de la mascareta.
Canut assegura que aquestes funcions no els són necessàries i destaca que a l'escola en tindrien suficient amb la mesura de la temperatura per descartar possibles símptomes de la covid-19, de manera que confia poder adquirir un dispositiu econòmicament assequible pel curs vinent.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!