Masclisme

'Diposita aquí el teu masclisme', la nova campanya de sensibilització de l'Institut Català de les Dones

El lema s'enganxarà a les papereres dels carrers dels municipis col·laboradors

'Diposita aquí el teu masclisme', la nova campanya de sensibilització de l'Institut Català de les Dones. Generalitat de Catalunya

'Diposita aquí el teu masclisme', la nova campanya de sensibilització de l'Institut Català de les Dones. Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Institut Català de les Dones (ICD) ha posat en marxa la campanya 'Diposita aquí el teu masclisme', que pretén sensibilitzar contra el masclisme i erradicar-lo. La iniciativa consisteix a posar adhesius amb el lema a les papereres públiques dels carrers dels municipis col·laboradors. “Reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a les papereres és important perquè no podem lluitar contra una ideologia si no és reconeguda”, ha manifestat la presidenta de l’ICD, Laura Martínez. Martínez també ha subratllat que “per aconseguir la igualtat efectiva i no provocar una doble discriminació, s’han de desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones”.

En aquest sentit, d’acord amb la Llei 2008 del Dret de les dones a erradicar la violència masclista, "el masclisme és el concepte que de forma més general defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones". "La violència contra les dones és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones", afegeix la llei.

La presidenta de l’ICD ha constatat que es pot saber si un és masclista quan es diu ‘jo no sóc masclista, però...’. "Darrere d’aquest ‘però’ moltes vegades hi ha un argument nascut del patriarcat i masclista, la justificació d’algun privilegi al qual no volem renunciar o algun estereotip que no estem pensant a canviar", ha afegit. Per això Martínez ha subratllat que “cal parlar-ne i reconèixer aquesta realitat per poder eliminar la desigualtat social que genera”.

Laura Martínez ha volgut posar de manifest que “el contrari del masclisme no és el feminisme”. “És una frase que se sent massa cops, i campanyes com aquesta ajudaran a fer que se’n parli i es conegui millor el significat d’aquests dos termes que en cap cas són antònims”, ha dit. En aquest sentit, la presidenta de l’òrgan ha explicat que "el feminisme en cap cas pretén situar un gènere damunt de l’altre, sinó que vol la igualtat efectiva".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local