Alerta sanitària

Espanya controla la segona onada abans que altres països però això la pot abocar a la tercera

Fernando Simón alerta dels riscos de relaxar mesures abans de la campanya de vacunació

El director de CCAES, Fernando Simón, en un primer pla desenfocat, i del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en un segon terme, en roda de premsa. Poo

El director de CCAES, Fernando Simón, en un primer pla desenfocat, i del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en un segon terme, en roda de premsa. Poo

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Espanya va entrar en la segona onada de la pandèmia de la covid-19 abans que la majoria de països europeus, i està aconseguint controlar-la també més d'hora. Això, però, comporta el perill que la ciutadania de l'Estat es pugui veure abocada a una tercera onada de la infecció si es relaxen en excés les mesures de restricció de moviments i activitat social abans no comenci la campanya de vacunació per atacar la pandèmia, mentre la resta de països poden evitar-la pel fet que estaran aplicant les mesures de control per remetre la segona onada quan arribi la vacuna. Ho ha alertat aquest dijous Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del govern espanyol.

"Vam començar la segona onada abans que altres països europeus però també l'estem controlant abans", ha subratllat Simón en la roda de premsa habitual dels dijous per explicar l'última hora de la pandèmia. "Però si arribem a nivells baixos serà molt difícil controlar-los fins que arribi la campanya de vacunació", ha reflexionat. "Per tant, cal no abaixar la guàrdia per evitar la tercera onada", ha reblat.

Simón també ha indicat que Espanya està "en risc" de "veure la tercera onada" mentre que altres països "poden arribar a solapar-la amb la vacunació". Per això ha indicat que evitar aquesta situació depèn de la ciutadania i ha demanat "un esforç" per evitar aquesta nova onada de la pandèmia.

Finalment Simón s'ha mostrat pessimista davant la possibilitat d'arribar al mes de gener amb una taxa d'infecció de 25 casos per cada 100.000 habitants. "Possible ho és, però com ho és qualsevol cosa. Però probable no. És probable que estiguem per sota dels 100 casos, però no crec que estiguem en els 25 quan comencem a vacunar", ha indicat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local