Vilafranca del Penedès, un dels municipis pilot del Passaport Edunauta. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
15-12-2020 10:23
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Vilafranca serà un dels 14 territoris catalans, entre municipis, consells comarcals i districtes de Barcelona, que participaran en la prova pilot del Passaport Edunauta, una eina per afavorir que cada infant tingui accés a oportunitats educatives fora de l’escola en condicions d’equitat, que posa en marxa la Fundació Bofill, en el marc de l’Aliança Educació 360, i la Cooperativa +Educació. La presentació ha anat a càrrec de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, de la directora de l’Aliança Educació 360, Fathia Benhammou, i d’Oriol Roca, en representació de + Educació.
Fathia Benhammou ha afirmat que Vilafranca ha estat una de les ciutats triades per la seva experiència en tirar endavant projectes educatius i per la visió comuna de posar eines a l’abast de tots els infants perquè puguin tenir una trajectòria educativa d’èxit tant a dintre com a fora de l’escola. “Brindar més educació no necessàriament passa per proposar més escola. Passa especialment per teixir complicitats i col·laboracions amb l’entorn (entitats del lleure, biblioteques…) amb l’objectiu de promoure una educació que ampliï oportunitats educatives i això el que es vol coordinar des del passaport Edunauta”, ha dit.
Per la seva banda, Oriol Roca explicava els 5 elements del projecte: els infants edunautes que seran més de 1.000 alumnes de 3r i 4t de primària de totes les escoles de Vilafranca; el passaport, que es començarà a distribuir per les escoles aquest dijous i que també es podrà trobar digitalment; el catàleg d’activitats, que es podrà trobar a educacio.vilafranca.cat/edunauta; un marc de competències d’aprenentatge compartit; i una festa de graduació al final del curs escolar com a reconeixement als infants que hi han participat. “Vilafranca està adherida al projecte Educació 360 en què compartim l’objectiu d’oferir més i millors oportunitats educatives. L’aliança de l’ajuntament i les escoles permetrà que més de 1.000 infants puguin gaudir d’aquestes activitats”, ha afirmat.
Per cloure, la regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha remarcat els dos objectius que l’Ajuntament de Vilafranca té en l’àmbit educatiu: millorar l’èxit educatiu al llarg de la vida i reduir l’abandonament escolar prematur. “El Passaport Edunauta va alineat en aquests objectius, perquè creiem en l’ensenyament formal i en el no formal i en l’aprofitament de totes les oportunitats d’aprenentatge”, ha comentat.
Per Montserrat, el passaport és una manera de fer visible i posar en valor tots les activitats i aprenentatges que adquireixen els infants fora de l’escola i la feina de les entitats que les organitzen. “Volem ser una ciutat educadora. A l’escola ja s’ofereixen moltes activitats, però també se’n fan moltes fora. A tot se li pot donar un valor educatiu. Quan els infants vagin a una activitat marcada, se’ls segellarà el passaport i a final de curs tindran un recull del que s’ha fet per assolir els 9 superpoders”, ha remarcat. A final de curs hi ha prevista una festa de reconeixement.
La regidora ha posat èmfasi que s’ha volgut presentar la iniciativa justament ara, perquè “per Nadal es fan moltes activitats amb segell Edunauta i els infants podran començar a omplir els seus passaports” i ha volgut agrair la implicació de les 10 escoles de Vilafranca, tant públiques com concertades, i de l’escola Delta-Espiga, que s’hi ha adherit des del primer moment. Les escoles rebran el passaport per als alumnes de 3r i 4t aquest dijous i les activitats es podran trobar a educacio.vilafranca.cat/edunauta
En el projecte passaport Edunauta hi participen altres municipis com Granollers, Tarragona, Terrassa, Esplugues de Llobregat, Amposta, Tàrrega o la Bisbal d’Empordà, entre d’altres.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!