EFAV

L'Escola de Formació Aeronàutica a Lleida-Alguaire entrarà en funcionament el primer trimestre de 2021

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha destacat que els estudis que s'oferiran tant al municipi del Garraf com en un futur a Lleida-Alguaire seran únics al país

L'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú, EFAV, obrirà l'any vinent una nova seu a l'aeroport de Lleida-Alguaire. ACN

L'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú, EFAV, obrirà l'any vinent una nova seu a l'aeroport de Lleida-Alguaire. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Escola de Formació Aeronàutica (EFAV) a l'aeroport de Lleida-Alguaire entrarà en funcionament el primer trimestre de 2021 amb el curs d'Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic. Així s'ha anunciat aquest dilluns a la plataforma lleidatana, que ha rebut la visita dels consellers de Territori, Damià Calvet, i de Treball, Chakir el Homrani, juntament amb una delegació de Vilanova i la Geltrú que és on fins ara hi havia l'única seu d'aquesta escola que serà única per les seves característiques a l'Estat. A Alguaire hi haurà aules i un espai de pràctiques que s'ubicarà al punt on facturaven els passatgers britànics. D'altra banda Urbanisme ha aprovat una modificació del pla especial de l'aeroport que permetrà fer 8 hangars nous.
L'escola neix per la col·laboració i impuls de diverses administracions públiques que han apostat per instal·lar-la a l'aeroport lleidatà, ja que el seu entorn d'activitat aeronàutica el fa un espai idoni per programar cursos de formació ocupacional de personal mecànic en manteniment aeronàutic. Actualment, l'aeroport està desenvolupant un espai de co-working per a poder acollir projectes formatius i tecnològics vinculats a la indústria aeronàutica: hi haurà un espai de reunions i classes teòriques a una de les plantes de la torre de control i una part de l'antic magatzem on es feia el check-in dels passatgers britànics que venien per esquiar a Andorra, es convertirà en un espai de pràctiques. En total, es reformaran 870 metres quadrats en una primera fase, i el pressupost de licitació d'aquestes obres ha estat de 49.343,81 euros.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha destacat que els estudis que s'oferiran tant al municipi del Garraf com en un futur a Lleida-Alguaire seran "únics" al país, ja que no hi ha "cap precedent". En aquest sentit, ha destacat la capacitat de les administracions d'unir espais amb Lleida. El conseller el Homrani ha afegit al seu torn que un dels objectius principals de la iniciativa és el d'oferir "feina de qualitat" a partir d'una oferta formativa que es complementa entre Lleida, Vilanova i el Prat. Finalment, el conseller Calvet, ha remarcat que el conjunt d'inversions que s'estan fent a Alguaire fan que les empreses s'interessin per ubicar-s'hi i ha afegit que ara és el torn per a la gent jove ja que els futurs mecànics aeronàutics del país es formaran a l'aeroport i a Vilanova.

Segons el Govern, l'escola és una oportunitat de formació per a les comarques de Ponent, ja que el sector té bones expectatives de futur i creixement, amb un altíssim índex d'inserció laboral en un àmbit que també es troba en un context de relleu generacional. El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova (EFAV) reforcen l'oferta formativa en matèria aeronàutica amb el Certificat de Professionalitat d'Operacions Auxiliars de Manteniment Aeronàutic que s'impartirà a l'aeroport de Lleida-Alguaire.

La implicació del SOC en el cofinançament de la formació impartida per l'EFAV està regulada pel conveni subscrit des de 2015 entre el SOC i l'Ajuntament de la capital del Garraf. L'import total del conveni per al 2021 és de 262.080 euros, dels quals 47.040 són per Lleida i la resta per Vilanova.

El projecte preveu que l'EFAV programi cursos de Certificat de professionalitat d'operacions auxiliars de manteniment aeronàutic en dues seus, a la de Vilanova i a la d'Alguaire: la llicència de manteniment d'aeronaus B1.1 d'avions amb motor de turbina es farà a Vilanova i la Geltrú i la llicència de manteniment d'aeronaus B1.2 d'avions amb motor de pistó a l'aeroport de Lleida-Alguaire. L'alumnat de cada una de les dues seus de l'escola podran accedir a la formació de l'altra seu homologant les parts formatives comunes, fet que permetrà assolir una doble titulació en menys temps i reduint molt el nombre de desplaçaments o el canvi de lloc de residència mentre s'estudia.

Autoritzats 8 nous hangars més

La comissió territorial d'Urbanisme de Lleida ha aprovat aquest dilluns la modificació del Pla especial urbanístic de l'aeroport de Lleida-Alguaire que ha de permetre la construcció de vuit hangars per a activitat logística, industrial i de formació. En concret, es proposen dos hangars de 30 metres d'alçada màxima i 80 metres de llarg, alineats amb la terminal i davant l'àrea estacionament i maniobra de aeronaus, amb un sostre edificable de 6.400 i 11.000 metres quadrats de sostre. Sis hangars d'entre 12 i 15 metres d'alt i d'entre 0 i 80 metres de llarg que disposaran d'entre 3.000 metres quadrats i 6.400 metres quadrats de sostre. Aquests es disposaran a una major distància de la termina (50 -165 metres) i amb una gradació d'alçades, per no restar importància visual a l'edifici singular.

D'altra banda, en l'àmbit industrial, l'aeroport preveu finalitzar durant el gener les obres d'ampliació de 4 hectàrees de la zona de preservació d'aeronaus, ja que les actuals plataformes existents estan a plena capacitat. Això permetrà disposar d'una capacitat addicional per a 25-30 aeronaus del tipus A-320 o B737.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local