Dia Internacional de la Dona

Vilafranca combina els actes presencials i telemàtics per commemorar el 8M-Dia Internacional de les Dones

L’acte institucional del 8 de març, a les 19h, està previst fer-lo presencial al claustre dels Trinitaris amb tots les mesures COVID-19

Vilafranca combina els actes presencials i telemàtics per commemorar el 8M-Dia Internacional de les Dones. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca combina els actes presencials i telemàtics per commemorar el 8M-Dia Internacional de les Dones. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca ha presentat el conjunt d’actes que tindran lloc aquest mes de març per reivindicar el 8 de Març-Dia Internacional de les Dones amb una quinzena d’activitats previstes a partir del dia 4 i fins al dia 30, en què està previst fer el lliurament del premi del concurs de calendaris. La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, ha recordat que l’any passat, amb la pandèmia, ja es van haver de suspendre alguns actes i que enguany s’han volgut combinar els actes presencials, amb totes les mesures COVID-19, i els telemàtics. Enguany tampoc es podrà fer el Sopar de les Dones. Del programa, la regidora ha ressaltat el cicle de cine fòrums amb sessions els dies 5, 6, 10, 11 i 12 de març, organitzat pel Cine Club Vilafranca amb la col·laboració de la regidoria d’Igualtat. Arroyo també ha destacat la col·laboració amb el servei de Cultura per organitzar dos espectacles “Veus que no veus”, amb la Cia Pepa Plana, divendres 5 de març a Cal Bolet i “Conversando con Cecilia”, a càrrec de Lídia Pujol, diumenge 7 de març, a l’Auditori municipal.

Per a l’acte institucional el mateix dia 8 de març, a les 19h, està previst fer-lo presencial al claustre dels Trinitaris amb tots les mesures COVID-19. En cas de pluja, es traslladaria a la sala d’actes de l’Escorxador. La regidora ha explicat que s’ha elaborat un vídeo amb el lema “Jo sóc totes” per projectar a l’acte i perquè corri a través de les xarxes socials “com a eina pedagògica”, ha dit la regidora. També es durà a terme una webinar el 12 de març, organitzada per la cooperativa COVIDES amb el lema “Dona, camp i cooperativa”. La regidora ha anunciat també que el dia 15 es durà a terme un conta contes amb el títol “La veritat de les princeses” que enguany no podrà ser presencial i que s’emetrà per Penedès TV.

La cap del servei d’Igualtat, Eva Millas, ha recordat que continua obert el termini per presentar obres al concurs de calendaris Març 2021-Març 2022. La data límit per presentar originals és el dia 19 de març al servei d’Igualtat (pl. Penedès, 3, 2a planta) i el lliurament del premi serà el dia 30.  Millas també ha posat en valor la tasca transversal que es fa entre serveis diversos de l’Ajuntament com Igualtat, Joventut, Cultura i Cooperació i Solidaritat, i amb entitats com Entrepobles, Amnistia Internacional o els Xicots de Vilafranca per poder oferir un programa extens d’activitats.

Per la seva bada, el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, ha estat l’encarregat de presentar la novetat que organitza el servei de Joventut per aquest 8M. Concretament serà un concurs de Tik Tok on els joves podran pujar els vídeos creats per ells a la xarxa social TIK Tok amb el hashtag #jovesperlaigualtatdegènere entre el 8 i el 16 de març. “La voluntat és que els joves adolescents entre 13 i 18 anys puguin transmetre la seva visió i siguin creatius i reivindicatius respecte a la igualtat de gènere. Ja que enguany no hi podrà haver manifestacions massives als carrers, és bo que l’esperit reivindicatiu del 8M es traslladi a les xarxes social”, ha dit el regidor. El premi per al vídeo guanyador serà una tauleta de 64 Gb.

El cap del servei de Joventut, Ruben Calvo, remarcava que el concurs s’ha adreçat al col·lectiu adolescent a través de la xarxa social que més utilitzen i que les bases es poden consultar al web joventut.vilafranca.cat.

Finalment, la regidora Montse Arroyo ha apuntat el treball que s’ha començat a fer amb les juntes de les associacions de veïns de la Vila per apropar-los tot allò que té a veure amb la prevenció de les violències masclistes. S’ofereix una formació amb 3 sessions relacionades amb el marc legal contra les violències masclistes, l’oci nocturn i les eines de què disposa el servei d’Igualtat. “L’acollida és bona. La voluntat és crear xarxa entre tots plegats, administracions, entitats i ciutadania, per fer prevenció en el tema de les violències masclistes”, remarcava la regidora.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local