Estiu 2021

Joventut organitzarà dos camps de treball a Olivella i Subirats aquest estiu

Estan dirigits a joves d'entre 14 i 29 anys i consten d'una estada de 15 dies en què es participa en diferents projectes

Joventut organitzarà dos camps de treball a Olivella i Subirats aquest estiu . Generalitat de Catalunya

Joventut organitzarà dos camps de treball a Olivella i Subirats aquest estiu . Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Direcció General de Joventut organitza aquest estiu 61 camps de treball a tot Catalunya amb més de 1.000 places disponibles. Del total, sis camps amb 138 places es faran a municipis de l'Àmbit Metropolità. Després que l'estiu passat només se'n pogués fer un per la pandèmia, el d'Olivella (Garraf), un dels històrics, enguany se'n faran a Barcelona, Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Montcada i Reixac (Vallès Occidental), Subirats (Alt Penedès) i Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), un dels tres que s'estrenen. Des de Joventut asseguren que l'estiu passat es va demostrar que els camps de treball són "espais segurs" i destaquen el gran interès de famílies i joves per participar-hi.

Els camps de treball organitzats per Joventut són gestionats i desenvolupats a través d’associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre i amb la complicitat del món local que els acull. Consten d’una estada de quinze dies per a joves voluntaris d'entre 14 i 29 anys que participen desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, acció social, recuperació del patrimoni arquitectònic o intercanvi cultural.

Els joves interessats en participar-hi poden fer la seva preinscripció a través del portal de preinscripcions fins el proper 28 d’abril. L’adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic davant notari, que tindrà lloc el proper 5 de maig.

Els camps de treball de Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Olivella estan destinats a joves catalans. El de Barcelona és d'intercanvi amb nois i noies d'altres comunitats de l'Estat i els de Montcada i Reixac i Subirats són d'intercanvi internacional.

Un dels camps que s'estrena aquest estiu és el Sant Boi de Llobregat. Amb el títol 'Natura i patrimoni a la Vall de Llor', els joves participaran en la gestió d’una finca agroforestal i els recursos de l’Aula Natura de Can Palós. Instal·laran un 'Parc de Sensacions' que permetrà interaccionar amb la natura amb els cinc sentits a infants i joves. Durant les tasques d’habilitació de l’espai, descobriran la tècnica constructiva de la pedra en sec, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El de Sant Feliu, que també es nou, està molt vinculat a la biodiversitat i a la natura urbana. Així, els nois i noies participants, descobriran la zona agrícola del Delta del Llobregat, Collserola i el riu Llobregat. A més, també coneixeran la llarga tradició local en el cultiu de la rosa.

Els joves que s'apuntin al camp de treball de Montcada i Reixac col·laboraran en la rehabilitació de pisos en barris vulnerables i donaran suport als serveis socials de l’ajuntament en la millora de les condicions d’aquests habitatges.

Al camp de Barcelona, els nois i noies participaran en activitats de lleure i sortides lúdiques amb persones amb discapacitat intel·lectual. També treballaran en millora de la infraestructura de la seu d’Aspasim i es confeccionaran jocs adaptats i altres recursos de comunicació.

El d'Olivella, un dels més veterans, ofereix una visió holística del Parc Natural del Garraf, la seva rellevància en el territori i el gran ventall de projectes que s’hi duen a terme, tots ells centrats en la conservació i recuperació de la flora i la fauna autòctona i la conservació i gestió del territori i les zones naturals. Els participants faran diverses tasques en col·laboració amb el Parc Natural dedicades a la conservació d’elements patrimonials (murs i barraques de pedra seca), de control i gestió de zones de pastura i de control i seguiment d’espècies.

La coordinadora territorial de Joventut a Barcelona, Laura Ribalaiga, ha destacat que els nois i noies, més enllà de participar en les activitats dels camps, també estaran molt vinculats "al dia de la ciutat". Així, a la tarda s'habilitaran "punts de trobada" amb el jovent local per tal que puguin conèixer gent nova en plena pandèmia.

Ribalaiga assenyala també que tots els camps es faran seguint i respectant tots els protocols sanitaris per fer-los "espais segurs". Aquí, ha recordat que casals i esplais estan funcionant amb "absoluta normalitat" i que els camps de treball també ho faran aplicant tots els protocols establerts. "L'estiu passat vam ser l'avançada de les escoles aplicant el Protocol del Lleure i creiem que la confiança està més que guanyada", ha assenyalat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local