La tècnica Freinet al Penedès

Emotiu acte de cloenda a Sant Pere Molanta de l’exposició “Quan la vida entra a l’escola”

Alguns dels textos de les revistes escolars “Llum” i “Endavant”, editades durant la 2a República, van ser llegits per familiars descendents dels mateixos autors

Emotiu acte de cloenda a Sant Pere Molanta de l’exposició “Quan la vida entra a l’escola”. Ajuntament d'Olèrdola

Emotiu acte de cloenda a Sant Pere Molanta de l’exposició “Quan la vida entra a l’escola”. Ajuntament d'Olèrdola

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest diumenge al migdia el pati de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta era escenari de l’acte de cloenda de l’exposició “Quan la vida entra a l’escola. La tècnica Freinet al Penedès (1934-1937)”, mostra que s’ha pogut veure al Vinseum de Vilafranca des del passat 11 de desembre i  fins diumenge 25 d’abril. L’acte es va convertir en una reivindicació de l’avenç que va suposar la República en l’àmbit educatiu i va incloure moments carregats d’emocions.

Cloenda amb lectures dramatitzades

L'acte es va iniciar amb la benvinguda de Josep Sesma, representant del Grup de recerca històrica de l'Ateneu Mogenc. Seguidament, el comissari de l'exposició i arxiver de l'Ajuntament d'Olèrdola, Albert Taulé, va explicar el perquè de l'exposició i del lloc triat per la cloenda, a més d'explicar la visió dels mestres freinetistes d'Olèrdola i l'arribada de la impremta a l'escola de Sant Pere Molanta (un fet narrat en el primer número de la revista escolar “Llum” d'aquest nucli).

Seguidament, diferents membres dels grups de teatre "El Folre", de Sant Pere Molanta, i "l'Arrel", de Sant Miquel d'Olèrdola, van fer una lectura dramatitzada d'alguns dels textos de les revistes “Llum”(de Sant Pere Molanta) i “Endavant”( de La Plana Rodona, avui Sant Miquel d'Olèrdola). En aquest punt es va produir l’emotiu fet que alguns d'aquests textos van ser llegits per familiars descendents dels mateixos autors. Entre el públic també hi havia descendents d'aquells alumnes, portant algun d'ells el seu quadern original de Llum.

L'acte el va cloure l'alcalde Lucas Ramírez i durant la seva intervenció es van lliurar els records commemoratius de l'acte.  Sota un sol generós, l’acte reunia un nombrós públic, incloent la presència del govern municipal d’Olèrdola, de l'alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret; així com de la regidora d'ensenyament i del regidor de cultura de l'Ajuntament de Vilafranca , Xell Montserrat i Ricard Rafecas. També hi assistien Xavier Fornos, director de Vinseum; Xavier Esteve, en representació de l'IEP; les directores de les escoles d'Olèrdola; i la molanteca Pilar Mata, directora del Centre de Recursos Pedagògics. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local