Curs 2020/21

El 18è Consell d’Infants proposa a l'Ajuntament un projecte per fer de Sitges "una vila més animalista"

Les conselleres i els consellers han destacat que cal promoure una nova relació amb els animals com els gossos i els gats

El 18è Consell d’Infants proposa a l'Ajuntament un projecte per fer de Sitges

El 18è Consell d’Infants proposa a l'Ajuntament un projecte per fer de Sitges "una vila més animalista". Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El 18è Consell d’Infants de Sitges ha presentat aquest dilluns, al Palau de Maricel, el projecte ‘Wonder, un projecte per fer de Sitges una vila més animalista’ a l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; el regidor d’Educació David Martínez, i la regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez.

Les conselleres i els consellers han destacat que “cal promoure una nova relació amb els animals com els gossos i els gats”, i en aquesta línia, “cal promoure algunes accions com campanyes de sensibilització i de promoció de la funció del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès i Garraf (CAAD) a tota la població. En aquest context afirmen que “cal protegir els animals” i evitar que “hi hagi abandonaments i que es potenciïn les adopcions”.

Així doncs, la proposta del 18è Consell és realitzar una campanya Inter-escolar al primer trimestre del curs vinent i han avançat que “plantejarem el Dia o Setmana del CAAD, establint els llocs de recollida, els tipus de productes a recollir i el disseny del cartell per promoure l’acció. Un cop tanquem la campanya, l’Ajuntament s’encarregarà de traslladar-ho al CAAD”.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha remarcat que “el projecte presentat “és molt interessant perquè mostra una gran sensibilitat cap a les nostres mascotes, els peluts”. Alhora Aurora Carbonell també ha assegurat “que farem tot el possible per donar-hi suport”. 

El projecte es diu Wonder perquè és el nom d’una gosseta a la qual li van posar el nom els membres del Consell d’Infants després de tenir la sort de conèixer durant la seva visita al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès i Garraf (CAAD).

El CAAD és un servei d'acollida per aquells animals domèstics que estan perduts o que han estat abandonats i té per objectiu garantir el benestar dels animals durant el temps d'estada al centre, proporcionant unes instal·lacions, alimentació i assistència veterinària adequades. També impulsen adopcions responsables d’animals no recuperats, i promouen 'actuacions adreçades a la ciutadania per afavorir la tinença responsable dels animals de companyia. L’Ajuntament de Sitges està adherit al CAAD i fa ús dels seus serveis de manera habitual.

L’objectiu inicial dels i les representants de 5è i de 6è de Primària de les escoles de Sitges era impulsar un nou refugi d’animals i promoure un conjunt de campanyes animalistes. Aquest tema el van triar després de conèixer la notícia que un poni havia estat abatut per error al Parc del Garraf per part d’unes persones que disparaven en zona de caça. Però al final van replantejar-se la proposta després de visitar el 24 de maig el CAAD Penedès-Garraf per saber com funcionava aquest centre. Tot plegat, va fer que les conselleres i consellers optessin, de moment, per ajudar al CAAD amb material (des de menjar fins a molts altres objectes necessaris per al seu dia a dia).

Els 21 consellers i les conselleres d’aquest curs, representants de sis escoles de Sitges  (Agnès de Sitges, Esteve Barrachina, Maria Ossó, Miquel Utrillo, Pia de Sitges i British School of Barcelona) també han entregat la memòria que aplega en un document tot allò que han fet durant les sessions i les propostes que han recollit durant mesos i que han fet arribar a les regidores i regidors pertinents. 

A causa de la Covid-19 el 18è Consell d’Infants ha realitzat la majoria de les seves sessions de manera telemàtica a excepció de les trobades del 10 i el 31 de maig que va ser presencial a les terrasses del Centre de Formació d’Adults, la sortida del 24 de maig per fer la visita al CAAD de Vilafranca del Penedès i la darrera, la cloenda al Palau de Maricel (14 de juny). El regidor d’Educació, David Martínez, ha destacat precisament que malgrat “les dificultats, les conselleres i els consellers heu fet una gran feina per millorar Sitges des del vostre punt de vista, que és molt important tenir en compte perquè sou el nostre futur”.

L’alcaldessa Aurora Carbonell, acompanyada dels regidors David Martínez i Elisabeth Pérez, han entregat els Diplomes de comiat als consellers i conselleres que han finalitzat el curs de sisè de primària, i per tant, la seva etapa al Consell d’Infants. Les conselleres i els consellers també han rebut un llibre com a obsequi. Per tancar l’acte els i les membres del 18è Consell d’Infants han obtingut, com a record, una orla del curs i una galeta confeccionada amb el logotip del Consell.

La sessió de cloenda del 18è Consell d’Infants de Sitges es pot recuperar al canal de youtube de l’Ajuntament de Sitges.

El Consell d’Infants, com a òrgan de participació ciutadana arriba a la majoria d’edat amb l’objectiu de fer sentir la seva veu i veure fer realitat els seu projectes.

Consell d’Adolescents

Aquesta tarda el 1r Consell d’Adolescents es reuneix al Saló de Plens de l’Ajuntament, amb l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor de Joventut, Xavier Salmerón, per presentar el seu projecte sobre la instal·lació de punts de càrrega per a patinets elèctrics i telèfons mòbils.  Aquest consell es va constituir el 17 de desembre amb l’objectiu de fomentar la participació dels joves i presentin propostes per millorar Sitges. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local