Lleure infantil

El Capità Edunauta visita les escoles de Vilafranca per presentar el nou catàleg d’activitats de lleure educatiu

Vilafranca del Penedès és un dels municipis on, des del curs passat, s’està implementant el Passaport Edunauta, amb la participació de les 10 escoles d’educació infantil i primària de la Vila i de l’escola d’educació especial Delta-Espigall

El Capità Edunauta visita les escoles de Vilafranca per presentar el nou catàleg d’activitats de lleure educatiu. Ajuntament de Vilafranca

El Capità Edunauta visita les escoles de Vilafranca per presentar el nou catàleg d’activitats de lleure educatiu. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès enceta una nova edició del Passaport Edunauta, una eina que afavoreix que cada infant tingui accés a oportunitats educatives fora de l’escola en condicions d’equitat. Es tracta d’una proposta que connecta tot el potencial educatiu de la comunitat a favor dels infants i que reconeix que s’aprèn en molts moments, a molts espais i de maneres molt diverses.

Vilafranca del Penedès és un dels municipis on, des del curs passat, s’està implementant el Passaport Edunauta, amb la participació de les 10 escoles d’educació infantil i primària de la Vila i de l’escola d’educació especial Delta-Espiga, i amb la col·laboració d’entitats i equipaments culturals, socials i educatius.

L’any passat l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va respondre a la crida de la Fundació Bofill per implementar el Passaport Edunauta i des de llavors és un dels 10 municipis de la xarxa de ciutats edunautes amb experiència gràcies a l’experiència del curs passat. Ara la xarxa s’ha ampliat i ja són 26 municipis els que treballen per la igualtat d’oportunitats educatives fora de l’àmbit escolar.

En aquest sentit, dimarts passat l’Ajuntament de Vilafranca va participar com a municipi “sènior” en una jornada de la xarxa de ciutats edunautes, explicant l’experiència d’implementació del Passaport Edunauta al municipi durant el curs passat.

Reconèixer aprenentatges

El Passaport Edunauta és un projecte que possibilita que els infants vegin reconeguts els aprenentatges que adquireixen en forma de superpoders quan realitzen activitats en alguna de les entitats del municipi o en família. Els infants aprenen en tot moment i a tot arreu.

Amb aquest reconeixement l’Ajuntament dona resposta a algunes de les línies d’actuació municipals en matèria educativa, com és el reconeixement dels aprenentatges que tenen lloc dins i fora de l’aula amb una visió d’Educació 360, la que veu els infants en la seva totalitat i la que veu tots els espais com a llocs de possibles d’aprenentatges. El passaport és l’eina que permet fer aquesta connexió.

El projecte pilot del curs passat ha estat valorat de manera molt positiva tant pels centres educatius com per les entitats educatives i socials participants i és per aquest motiu que aquest curs escolar s’ha apostat per la seva consolidació a Vilafranca.

Com a novetat, en aquesta etapa de consolidació del projecte al municipi, el Capità Edunauta va a totes les escoles de Vilafranca, a repartir els passaports i a oferir el catàleg d’activitats a tots els i les edunautes de 3r i 4rt de primària, motivant-los a participar a la recerca dels superpoders edunautes.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha agraït i destacat la bona disposició de tots els centres educatius. “Una vegada més s’han implicat en el projecte, aportant idees i suggeriments per enriquir-lo i adaptar-lo a les particularitats del municipi. Fan un treball imprescindible de motivació dels infants i de les famílies que permet que tots i totes puguin tenir oportunitats d’aprenentatge fora de l’escola i que aquestes connectin amb el treball realitzat des de l’escola”. Montserrat també ha remarcat “la col·laboració de diverses entitats i equipaments culturals i educatius de Vilafranca en l’elaboració d’un catàleg d’activitats edunautes, on la majoria d’activitats són gratuïtes per tal de garantir l’accessibilitat de tots els infants. A Vilafranca som pioners en aquest projecte i som l’única ciutat que ha pogut implicar-hi tots els centres educatius”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local