Curs 2020/21

La música, protagonista dels Premis Lalo als millors Treballs de Recerca de Batxillerat de Vilanova

La presidenta del jurat, Blanca Deusdad, va assenyalar la importància dels treballs de recerca com “iniciació important al coneixement científic, des del qüestionament, la reflexió i la descoberta”

La música, protagonista dels Premis Lalo als millors Treballs de Recerca de Batxillerat de Vilanova. EIX

La música, protagonista dels Premis Lalo als millors Treballs de Recerca de Batxillerat de Vilanova. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fundació Sant Antoni Abat va lliurar aquest dijous al vespre els quarts Premis Lalo, que reconeixen els millors Treballs de Recerca de Batxillerat (TRB) de Vilanova i la Geltrú. La música va ser protagonista principal d’aquesta convocatòria dels premis, ja que fins a tres treballs guanyadors hi tenien relació. Treballs sobre la música del cinema, la música minimalista, la guitarra elèctrica, els mercats municipals, el fenomen de la coalescència i l’abordatge de la violència masclista als mitjans van rebre el reconeixement del jurat, que presidia la professora universitària vilanovina Blanca Deusdad.

L’acte va ser presidit per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de la Fundació Sant Antoni Abat, Olga Arnau, i va comptar amb l’assistència de la regidora d’Educació, Cultura i Ocupació de l’Ajuntament vilanoví, Mercè Mateo, i del conseller adjunt a la Presidència del Consell, Comarcal, Robert Monzonis. La gerent de la Fundació, Dolors Camacho, a banda d’agrair la feina del jurat i el suport de les empreses col·laboradores, Serra Grup Immobiliari i Taller 3, va demanar un reconeixement per als guanyadors i guanyadores de la tercera edició dels Premis, que es van haver de lliurar el 2020 en un acte privat a causa de la pandèmia.

La presidenta del jurat, Blanca Deusdad, va assenyalar la importància dels treballs de recerca com “iniciació important al coneixement científic, des del qüestionament, la reflexió i la descoberta”. Va destacar que “els treballs de recerca existeixen com activitat avaluativa només en el batxillerat a Catalunya i sovint és un tema que es reclama des d’altres parts de l’Estat, per aquesta necessitat d’iniciar-se com a joves a la recerca i donar veu a tot aquest potencial intel·lectual”. A més, va afirmar que “caldria una col·laboració formativa entre el professorat universitari que duu a terme recerca competitiva i el professorat de batxillerat, per establir unes bases clares en el procés que es segueixin de forma més homogènia en tots els centres. Això facilitaria establir uns criteris clars i ajudaria a la comunitat educativa en aquest procés”. La professora Deusdad també va destacar “la qualitat dels treballs presentats, per la seva innovació i com a primer qüestionament científic, visió i forma d’entendre la vida i l’entorn. Uns primers exercicis molt notables i reeixits que permetran, si es segueix treballant en aquesta direcció, arribar, en un futur, a l’excel·lència científica”.

L’alcaldessa i presidenta de la Fundació, Olga Arnau, va destacar la feina feta pels i les estudiants i el professorat en un moment complicat, en plena pandèmia. Va voler felicitar no només els premiats, sinó tots els estudiants de la ciutat pel seu esforç amb els Treballs de Recerca de Batxillerat, i també va encoratjar la Fundació a continuar organitzant aquests guardons i a divulgar la figura del Lalo, el personatge interpretat durant els anys 40 i 50 del segle passat per Josep Antoni Serra i Alsina per tal de recaptar diners i aliments per a l’Hospital vilanoví.

L’acte de lliurament de premis va tenir lloc a la Biblioteca Víctor Balaguer, i hi van assistir una seixantena de persones, entre ells les famílies dels joves guanyadors. Els guardonats amb el primer premi van rebre 600 euros cada un, mentre que els segons classificats tenen un premi de 300 euros. Tots ells van ser obsequiats amb l’estatueta identificativa dels Premis Lalo, obra de l’artista cubellenca Rosa Tous.

Els alumnes i els treballs premiats van ser els següents:

-Primer premi de Ciència i Tecnologia: LAURA MARTÍNEZ RUIZ, de l'Institut Dolors Mallafrè, pel seu treball “LA COALESCÈNCIA I LA NO COALESCÈNCIA”.
-Segon premi de Ciència i Tecnologia: PABLO ALBÀ MARTÍNEZ, de l’Institut Baix a Mar, pel seu treball “DISSENY I CONSTRUCCIÓ D’UNA GUITARRA ELÈCTRICA”.
-Primer premi d’Humanitats i Ciències Socials: ROGER FELIU SÁNCHEZ, de l’Escola Pia de Vilanova i la Geltrú, pel seu treball “LA IMPORTÀNCIA DELS MERCATS MUNICIPALS DE VILANOVA I LA GELTRÚ” .
-Segon premi d’Humanitats i Ciències Socials: ADA SOLÀ CONESA, de l’Institut Joaquim Mir de Vilanova i la Geltrú, pel seu treball “ABORDATGE DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTES DES DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ”
-Primer premi d’Arts: JÚLIA MERCADER LÓPEZ, de l'Institut Dolors Mallafrè, pel seu treball “JOHN WILLIAMS: VIATGE AL PASSAT” .
-Segon premi d’Arts: TON SOLER GARCIA, de l'Institut Joaquim Mir, pel seu treball “MINIMALISME MUSICAL: HISTÒRIA, CARACTERÍSTIQUES I COMPOSICIÓ D’UNA PEÇA MINIMALISTA”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local