Violència masclista

Vilafranca commemora el #25N amb un acte a l’auditori de VINSEUM

Arroyo va recordar els 22 feminicidis comesos a Catalunya, així com els nombrosos infants morts fruit d'aquesta xacra: 'la violència vicaria, que per fi comença a estar contemplada com a violència masclista'

Vilafranca commemora el #25N amb un acte a l’auditori de VINSEUM. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca commemora el #25N amb un acte a l’auditori de VINSEUM. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Ahir dimecres 24 de novembre va tenir lloc a l’auditori de VINSEUM l’acte institucional que commemorava el #25N Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, va obrir l’acte recordant que la violència masclista “persisteix i una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó que és violència que socialitza en la por i que vol controlar i sotmetre les dones, i ja fa temps que hem dit prou”.

Arroyo va recordar els 22 feminicidis comesos a Catalunya i els 37 en l'àmbit estatal, així com els nombrosos infants morts fruit d'aquesta xacra, "la violència vicaria, que per fi comença a estar contemplada com a violència masclista”.

La regidora va afirmar que les dones “hem de poder viure amb ple dret, i hem de fer xarxa perquè totes aquelles dones que tinguem al costat i necessitin ajuda, se les pugui acollir, se’ls hi pugui donar seguretat, empoderar-les de tal manera que no es pugui admetre cap tipus de violència”.

Montse Arroyo va posar l’Ajuntament al costat de les víctimes, “perquè som agents actius i volem reconèixer la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents i sobretot donar-los. Un agressor, sempre serà un agressor. Hem de dir prou!”. Alhora va fer una crida una vegada més a totes les dones, que s’adrecin al SIAD del Servei d’Igualtat, “on són i seran ateses amb confidencialitat, rebent una atenció personalitzada, suport psicològic, jurídic i social, perquè denunciïn, perquè s'empoderin, perquè hem trencat el silenci, perquè cada dia és 25N, i encara queda molta lluita per fer. No ens quedarem callades”.

Tot seguit l’actriu vilafranquina Clara Cols va donar lectura al manifest consensuat entre totes les administracions públiques de Catalunya amb motiu del #25N i a continuació va ser el torn de la cantant i el pianista penedesencs Anna Roig i Carles Sanz, que van interpretar algunes cançons del seu projecte anomenat “La Tendresse”, amb peces intimistes de la cançó d’autor francesa amb la tendresa com a denominador comú.

Va cloure l’acte la intervenció de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va contraposar “la tendresa de les cançons interpretades amb el motiu pel que som aquí: denunciar la violència contra les dones”. L’alcalde es preguntava si, amb els casos que sovintegen als mitjans de comunicació, alguns d’ells terribles, hi ha més casos ara que abans. “Dècades enrere tots coneixíem algun cas, era públic i acceptat, no n’érem conscients, era un tipus d’agressions que quedaven impunes. Ara, sortosament, les dones estan més empoderades i s’atreveixen a denunciar, però encara la gran majoria d’agressions són a casa i es fan invisibles. Tot és violència i s’ha d’eradicar”, deia l’alcalde.

Finalment Pere Regull va fer una crida a apostar per la sensibilització perquè “tothom, homes i dones, facin un canvi de xip. No podem seguir així. Però també cal ser contundents en les condemnes penals contra els agressors”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local