El Sindicat de Llogateres del Penedès denuncia l'imminent desnonament d'una família vulnerable de Vilafranca. Ramon Filella
Ramon Filella |
Vilafranca del Penedès
26-04-2022
| Actualitzat 29-04-2022 13:15
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Una família vulnerable formada per un matrimoni i el seu fill petit del carrer de Sant Pere de Vilafranca podria ser desnonada aquest mateix divendres tal i com ha denunciat el Sindicat de Llogateres del Penedès. El sindicat ha advertit que es tracta d’una família que sempre ha fet front al lloguer de l’immoble on resideix, però que el propietari va decidir fa més d’un any augmentar el preu de manera desorbitada i els llogaters ja no van poder fer front a les noves demandes econòmiques.
Aleshores va començar un llarg procés que ha d’acabar aquest divendres, si no hi ha canvis, amb el desnonament. Des del Sindicat de Llogateres recorden que la família té un informe favorable de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilafranca per a obtenir un dels pisos per a famílies vulnerables que la Generalitat té per aquesta mena de situacions. El setembre de 2021, la mateixa Generalitat va donar llum verda a la demanda i va adjudicar una vivenda, però, des d’aleshores, no hi ha hagut cap altra comunicació i la família ignora on es troba el pis i quan podrà anar-hi.
La portaveu del Sindicat de Llogateres, Clara Sant, ha explicat que “estem davant d’una situació inexplicable i és necessari trobar respostes immediates”. El 25 de març, la família va presentar un recurs al Jutjat de Vilafranca reclamant l’aturada del desnonament atesa la seva situació d’espera en relació al pis assignat per part de la Generalitat, però no han rebut cap resposta al recurs i, per tant, el procés continua en marxa. Sant denuncia “la total passivitat tant de la Generalitat com del Jutjat de Vilafranca davant d’aquesta problemàtica”.
Per tal de frenar el desnonament, el sindicat vol concentrar un bon nombre de ciutadans el divendres a les 9 del matí davant de l’immoble del carrer Sant Pere on viu la família. Clara Sant assenyala que “és molt important que hi hagi una presència nombrosa de persones per tal d’evitar que la família acabi dormint divendres a la nit al carrer. Estem parlant d’una família treballadora i complidora que no mereix passar per aquest tràngol”.
El Sindicat de Llogateres igualment vol denunciar amb força el tracte discriminatori que han tingut diferents immobiliàries amb la família afectada. Sobre això, Clara Sant explica que “en el moment que els llogaters van ser conscients que no podien fer front al nou preu marcat per la propietat, també van començar a buscar altres vivendes de lloguer en el mercat lliure a través d’immobiliàries. En tots els casos, al veure que es tractava d’inquilins d’orígen magribí, cap immobiliària amb les que van tenir tractes els hi va oferir una vivenda. Estem davant d’un altre cas evident de racisme i discriminació en aquest sector”.
Des del sindicat assenyalen que Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilafranca està fent un seguiment intensiu del cas des de fa temps. Sobre aquest fet, Clara Sant indica que “estem contents amb la feina i la col.laboració que estem tenint des de Serveis Socials, però no n’hi ha prou per solucionar aquest problema tan injust que està vivint la família”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!