ACN |
Barcelona
27-09-2022 12:04
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
CCOO ha demanat més transport públic i plans de mobilitat a les empreses i polígons industrial per reduir l'accidentalitat en els desplaçaments que tenen a veure amb l'activitat laboral, incloent la mobilitat dins de la jornada de treball ja que representen fins la quarta part de la sinistralitat amb víctimes mortals. El sindicat constata la tendència a l'alça dels accidents de treball 'in itinere' durant els darrers anys, ja que s'ha passat dels 13.613 accidents el 2012 (amb 22 morts i 250 ferits greus) als 20.884 sinistre, amb 26 morts i 230 ferits greus el 2019. Al 2020, les xifres van caure per la pandèmia però al 2021 es va tancar amb un increment del 20,36% i aquest any mostra un increment del 15,42% respecte l'any passat.
Per això, CCOO defineix aquesta sinistralitat com un "problema estructural" que cal modificar amb la introducció de plans de mobilitat a les empreses que promoguin l'ús del transport públic i col·lectiu. A més, també incideix en la desigualtat de gènere, ja que segons dades del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, al conjunt de l'Estat es produeixin més accidents 'in itinere' entre les dones que entre els homes.
"Un indicador més de la precarietat en la contractació que pateixen les dones, sobretot per l'especial incidència de les jornades a temps parcial involuntàries que les obliguen, en molts casos, a compaginar diferents feines, augments així els desplaçaments", conclou el sindicat en un comunicat, en què aposta per una mobilitat "més sostenible, equitativa i saludable".
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!