Estiu 2024

22 platges i dos ports del Penedès i Garraf, guardonats amb la Bandera Blava 2024 a Catalunya

Aquest guardó internacional valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, els serveis i la informació i l’educació ambiental

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Catalunya compta aquest 2024 amb 95 platges guardonades i 23 ports amb Bandera Blava, que reconeixen internacionalment la qualitat i serveis. Pel que fa a les platges, 22 corresponen a les comarques del Penedès i Garraf i dels ports, dos. El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2023 de la FEE (Foundation for Environmental Education). Concretament els espais penedesencs reconeguts han estat les platges de Les Botigues, Garraf, Aiguadolç, Balmins, Sant Sebastià, La Ribera, L’Estanyol, La Barra i Terramar de Sitges; Ribes Roges, Adarró, Sant Gervasi i Ibersol de Vilanova i la Geltrú, Llarga de Cubelles, Llevant i Ponent de Cunit, Segur de Calafell, L’Estany Mas Mel i Calafell i El Francàs, Sant Salvador i Coma-ruga del Vendrell. I els ports de Gines a Sitges i el de Segur de Calafell.

El Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education (FEE) és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) que gestiona la campanya a l’Estat espanyol, i que compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües. Cal tenir en compte que són els municipis costaners els que sol·liciten cada any, de forma voluntària, les candidatures de les seves platges.

Aquest guardó reconegut a escala internacional que s’atorga en 47 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

Al visor SIG de Costes (https://sig.gencat.cat/visors/costes.html) es publica tota la informació relacionada amb les platges de Catalunya. També es van publicant les activitats dels serveis de temporada sol·licitats per 68 municipis del litoral català (Barcelona té competències pròpies en el marc del Pla de Gestió Integral del Litoral), que també es poden consultar al visor VISIR de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local