Flash

El Monestir Budista del Garraf celebra la Nit de Sant Joan amb una trobada per fomentar el creixement espiritual

El passat 16 de juny va commemorar els vint anys de constitució de la Comunitat i el primer decenni de la seu al Palau Novella

Imatge d'alguns dels monjos del monestir d'Olivella.

Imatge d'alguns dels monjos del monestir d'Olivella.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La celebració de Nit de Sant Joan al Monestir Budista del Garraf serà també el punt de partida per donar la benvinguda al Solstici d’Estiu. D’aquest manera la Comunitat proposa un sèrie d’activitats que començaran la nit del 23 de juny i que s’allargaran fins el diumenge 25, amb la finalitat d’oferir les claus per començar l’estiu amb les forces renovades. Un programa que compte amb tallers de tai xi, expressió corporal i relaxació, meditació a l’Estupa del Monestir, Ioga, entre d’altres activitats compartides amb els membres de la Comunitat.

El Monestir Budista del Garraf va commemorar el passat 16 de juny els vint anys de constitució de la Comunitat de Sakya Tashi Ling i el primer decenni de la seu al Palau Novella. L’acte de celebració que va comptar amb més de 400 convidats, va constar d’una recepció a la Plaça dels Til·lers, encapçalada per José Luis Galera, membre de la Junta directiva de la Comunitat, que es va encarregar de la presentació de l’acte. Al termini del sopar Patricia Marimón va presentar el centre per nens orfes a Katmandú i després , el Venerable Lama Jamyang Tashi Dorje, abat del monestir Sakya Tashi Ling, va ser l’encarregat de dirigir l’acte de cloenda del vintè aniversari de la Comunitat Sakya Tashi Ling.

Durant aquests anys la Comunitat ha aconseguit assolir els seus principals objectius com era la reunificació del patrimoni i l’ adequació de nous espais, la constitució de la Fundació PREVAIN, així com també la construcció d’Estupes. D’altra banda s’han obert seus de la Comunitat a Castelló, Manresa, València, Bolívia i Perú, com també s’han destinat importants ajuts socials a països de centre Amèrica i l’Índia. En aquest sentit, pel que fa a l’acció social que promou la Fundació cal destacar la creació d’un orfenat a Katmandú; també cal destacar les visites de Grans Mestres de la Tradició i la protecció i el desenvolupament de l’espai natural que ens envolta dedicat a fins socials i espirituals.

Durant aquest darrer any especialment la comunitat budista del Garraf ha vist com augmentava de forma considerable l’interès per la seva cultura i pels seus cursos, d’aquesta manera s’han vist duplicades les visites al Museu Palau Novella que han arribat a 500 persones cada cap de setmana així com han augmentat les inscripcions per als cursos de relaxació i meditació que ofereixen, els quals arrosseguen cues d’espera que poden arribar a dos mesos.

Des del monestir expressen el sentiment de començar una nova etapa amb forces renovades i projectes nous destinats al benefici de tothom, amb paraules del venerable Lama Jamyang Tashi Dorje.“A partir d’ara iniciem una nova etapa, ampliem les nostres mires, per tal que la experiència acumulada durant aquests darrers anys sigui útil també als éssers que ens trobem més enllà del Palau Novella”.

El Palau de Plana Novella, on es troba allotjada la comunitat budista de Sakya Tashi Ling, és una antiga casa de indianos (és així com denominen a la zona del Garraf a les finques dels industrials enriquits pel comerç a Cuba). La finca es troba enmig del Parc Natural del Garraf, a mig camí entre Begues i Sitges, el que li atorga una entorn natural autòcton caracteritzat per una flora arbustiva sobre terreny agrest i calcari.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local