PSC |
23-10-2007 22:24
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Baig va desglossar la Llei, destacant la seva importància en la modificació de preceptes d’altres lleis (com la de Règim Electoral, la de la Seguretat Social, la de Procediment Laboral o la del Poder Judicial entre moltes d’altres) necessari pel fet de perseguir dos principis: la igualtat efectiva i la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la societat.
Segons Mª Assumpta Baig “aquesta Llei és fruit del compromís dels Socialistes en el seu programa, per introduir polítiques públiques que afavoreixin la igualtat, no només en l’àmbit laboral sinó que s’amplia, amb el compromís del President José Luis Rodríguez Zapatero assumit al seu discurs d’investidura, també a les càrregues familiars o a la participació al poder” com s’ha demostrat posteriorment amb la introducció de mesures per a composar llistes electorals de forma equilibrada entre homes i dones. En especial, durant la xerrada s’ha remarcat les conciliacions de la vida laboral amb la familiar i la personal, amb adopcions de Plans d’Igualtat a les empreses.
La Llei també contempla accions administratives que vagin encaminades en apartats diversos com l’educació i les universitats (amb inclusió de plans d’estudi que promoguin l’ensenyament en matèria d’igualtat entre dones i homes), el desenvolupament rural i la visió en les polítiques urbanes, d’ordenació territorial i l’habitatge o les polítiques del temps. Totes aquestes mesures es preveuen anar implementant i controlant amb Plans Estratègics d’Igualtat d’Oportunitats i Informes Periòdics per a remetre a les Corts així com la creació de les figures de les Unitats d’Igualtat que han de vetllar pel compliment de la llei o amb coordinacions interministerials.
Finalment Baig va destacar el treball realitzat a les Comissions, en especial en aquesta Llei a on va actuar com a ponent pel Grup de l’Entesa Catalana de Progrés al Senat; destacant el vot contrari del Partit Popular, quan la llei va ser adoptada per la majoria de Grups, per discrepàncies amb les introduccions fetes a la Llei Electoral per permetre una presència equilibrada entre dones i homes a les llistes electorals.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!