VD |
06-09-2009 22:31
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El nou cinema fantàstic espanyol no podia faltar a la seva cita amb el festival. A banda del film inaugural fora de competició, [REC]2, són dues les pel·lícules escollides per competir aquest any. La producció espanyola Hierro del debutant Gabe Ibáñez que presenta la tèrbola història d’una mare (Elena Anaya) que perd el seu fill en un viatge a la illa de El Hierro, fet que l’acaba fent entrar en un malson de contorns nihilistes sobre la pèrdua de la identitat. L’altre film és la producció catalana Ingrid, d’Eduard Cortés, que relata l’obsessió d’un home per una jove artista tan bella com misteriosa.
De França ens arriba un dels films més controvertits de la temporada, Enter the Void. Aquell enfant terrible del cinema francès que va convulsionar mig món amb Irreversible torna amb una altra cinta que remourà, de ben segur, les consciències dels espectadors. Amb un realisme manipulat i una estètica preciosista, Gaspar Noé s’endinsa als obscurs racons de la ment humana per retratar una història de sexe i drogues. L’escàndol està servit.
Rendint comptes amb la mutació que està patint el gènere abans esmentada, ens arriba de Filipines Kinatay, de Brillante Mendoza. Amb el premi al millor director a la darrera edició del Festival de Cannes, Mendoza presenta una incòmode i abrasiva cinta camuflada d’un ultrarealisme asfixiant on la càmera capta en primera persona la història d’un segrest que posarà els pèls de punta als més valents.
Un altre dels films més esperats és el d’un vell conegut del festival, Vincenzo Natali, que es va emportar el premi a la millor pel·lícula i millor guió el 1998 a Sitges amb Cube. Splice és una lúcida cinta de ciència ficció amb Adrien Brody i Sarah Polley on un científic pretén evolucionar la raça humana a través de la biogenètica.
La cinta belga Mr. Nobody és un sorprenent conte de caire purament fantàstic on un personatge molt especial viatja en el temps entre el segle XX i el segle XXI. Presentada a la secció oficial del festival de Venècia, el repartiment està encapçalat per Diane Krueger, Jared Leto i, de nou, Sarah Polley.
La varietat de la secció es completa amb una bona selecció de comèdies fantàstiques que sorprendran als més escèptics i que conformen una selecció de bones rareses difícils de trobar en un festival de cinema de gènere: el film australià Accidents happen, d’Andrew Lancaster; la cinta britànica Cold Souls de Sophie Bartes i protagonitzada per Paul Giamatti; i TiMER de Jac Schaeffer.
La selecció francesa es completa amb l’impactant film de zombies La Horde, de Yannick Dahan i Benjamin Rocher; i Les derniers jours du monde, de Jean-Marie i Arnaud Larrieu, que compte amb la interpretació de Sergi López. Del Regne Unit arriben l’angoixant The Children de Tom Shankland i Dorian Gray, una revisió del clàssic a càrrec d’Oliver Parker. La presència asiàtica a la Secció Oficial es completa amb el thriller urbà Accident, de Soi Cheang, provinent de Hong Kong i produïda per Johnnie To.
I recordem els títols ja confirmats anteriorment: la història del capellà vampir Thirst, de Park Chan-wook; Yatterman, adaptació demencial del còmic homònim de Takashi Miike, que ha estat un dels grans èxits de la taquilla japonesa; Grace, de Paul Solet, representant del millor cinema independent de terror nord-americà, que va participar a Sundance; la cinta grega Dogtooth (Kynodontas), de Giorgios Lanthimos, Premi Un Certain Regard a Cannes; Moon, de Duncan Jones, guanyadora recent del Premi a la Millor Pel·lícula al Festival Internacional de Cinema d’Edimburg; The Countess, de Julie Delpy, retorn al mite de la comtessa Dràcula; Ne te retourne pas, de Marina de Van, tour de force inquietant entre Monica Belluci i Sophie Marceau; i la pel·lícula d’animació sueca Metropia, de Tarik Saleh.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!