VD |
20-10-2009 21:38
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Comptarà amb la presència d'en Pep Callau, animador i pallasso, que farà diferents actuacions pels més petits i portarà el fil conductor de totes les activitats. Aquest any, especialment dedicat als joves, destaca el concurs de graffiti i el Hip-Hop per la PAU amb l'actuació dels MC Rost i Beteta acompanyats pels DJ Roka i Àngel. A més a més hi haurà l'exposició d'Intermón-Oxfam "Dones refugiades als camps del Txad", la xocolatada de comerç just i enguany llegirà el manifest de les Jornades la periodista sitgetana Rita Marzoa, presentadora i directora del programa Solidaris a Catalunya Ràdio, recentment guardonat amb el premi Catalunya Social 2009 de la Generalitat
L’any 1998 l’Assemblea General de l’ONU va proclamar el Decenni Internacional de la cultura de pau i no violència per els nens del món i va convidar a les organitzacions no governamentals, les institucions i grups religiosos, els centres d'ensenyament, els artistes i als mitjans de difusió que donessin suport. Donat que ens apropem a la finalització d’aquest Decenni les entitats organitzadores de les Jornades Solidàries han cregut interessant reflexionar al voltant del que passa en el nostre món, promovent els valors de la no violència i la pau, amb l’objectiu d’afavorir el creixement d’una consciència cívica que pressioni democràticament a favor de la Pau.
Un cop més, les Jornades Solidàries es presenten com un projecte de curs. Per tant, les activitats que es realitzen es faran en 2 cicles: tardor 2009 i primavera 2010. Aquí tan sols presentem les activitats del 2009.
El cartell ha estat realitzat a partit d’un gravat creat per Jaume Aldabó, artista i professor de la nostra vila.
Enguany s’incorporen a l’organització de les Jornades Solidàries les entitats Amics de Kamba Beó Neré i FADES, han comptat amb la participació de la Societat recreativa El Retiro, els IES Joan Ramon Benaprès i Vinyet i amb la col•laboració d’un grup de joves de Sitges encapçalats per en Dani Tree.
“Passa’t a la Pau. Trenca amb la violència”
Amb el lema d’enguany volem fer una crida a tothom a comprometre’s amb la pau i per la pau. Tots, nens, joves i adults des del nostre entorn i la nostra quotidianitat podem fer del nostre món, un lloc més habitable i amable on els conflictes es resolguin d’una manera dialogada.
Trenquem amb la violència! Què entenem per violència?
Quan pensem en la pau i la no violència, ens ve al cap la situació de molts països que viuen en conflicte i les guerres que sovint veiem en els mitjans de comunicació. Evidentment que volem trencar amb aquesta violència a gran escala que fa que milers d’innocents civils i soldats dels diferents bàndols morin, o quedin ferits psíquica o físicament per sempre. Per no parlar del gran nombre de població desplaçada que ha de deixar llur casa i mal viure en un camp de refugiats en un país veí.
Però també pensem que la violència, comença al voltant nostre en les situacions que vivim en el dia a dia, en el nostre entorn immediat família, amics, escola, feina... veiem moltes situacions de violència física o psíquica que en petita o gran mesura afecten a persones del nostre voltant: maltractaments familiars, violència de gènere, bulling, moving... Situacions que ens interpel•len a actuar.
Hi ha una altra tipus de violència que afecta a la gent més vulnerable: és la violència estructural o econòmica. La reestructuració de les empreses, amb la conseqüent reducció de llocs de treball, deixa a moltes famílies en una situació de precarietat i crea situacions violentes en el si d’aquestes. Igualment, els camperols d’arreu del món que han de malvendre els seus productes al preu que marca la Borsa de Chicago o Nova York, veuen com es van empobrint fruit de la injustícia i la seva insatisfacció creix.
Per últim, el nostre compromís també ha de ser perquè arreu del món es generin situacions que fomentin la resolució pacífica de conflictes evitant la violència. Per això, ens cal donar a conèixer els conflictes que hi ha en el nostre món, molts d’ ells oblidats o ignorats pels mitjans de comunicació, no perquè siguin poc importants sinó pel fet de no ser a llocs mediàtics.
Cal recolzar campanyes com les que impulsen diferents ONG per un Tractat Internacional per al control d’armes, evitant que un país vengui armes a un país en conflicte, o pugui utilitzar-les en contra de la població. Moltes vegades els països del primer món s’enriqueixen venent sense escrúpol armes i material militar a països en conflicte o allà on no es respecten els drets humans.
Aquestes i altres accions, suma de molts actes individuals, poden aconseguir grans canvis per fer del nostre món un món més pacífic.
Organitzadors Jornades Solidàries
Sitges Solidari
Intermón-Oxfam
Setem-Catalunya
Amics de Kamba Beó Neré
FADES
Amb la Col•laboració
Ajuntament de Sitges, Regidoria de Cooperació, Solidaritat i Pau
Participen:
Amnistia Internacional Alt Penedès
CONOSUD
Creu Roja de Sitges
Fundació Educació Solidària
Lliga dels Drets dels Pobles
Suport Tíbet
IES Joan Ramon Benaprès
IES Vinyet
Societat recreativa El Retiro
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!