SITGES

La barraques de pedra seca de Sitges i del Garraf, a estudi

El trasllat i reconstrucció de la barraca Montseva, que llueix a la rotonda de Can Pei, ha estat objecte de treball en una trobada celebrada a Mallorca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En aquesta ocasió, la trobada ha inclòs una exposició sobre el trasllat i la reconstrucció de la barraca de pedra seca del Fondo de Montseva i que llueix actualment a la rotonda de Can Pei, a càrrec del regidor de Medi Ambient i Paisatge, Josep Orriols.

També han estat objecte d'exposició les barraques de pedra en sec de l'Alt Penedès, Baix Penedès i el Garraf, a càrrec de Xavier Miret, les construccions de pedra seca ramaderes des de la protohistòria fins a l'època moderna al massís del Garraf, a càrrec de Magí Miret, i l'inventari de més des quatre mil dues-centes cabanes a tot Catalunya, a càrrec del Drac Verd de Sitges.

La trobada ha debatut sobre el marc normatiu de la pedra en sec a les Illes Balears, sobre el desenvolupament local i la relació de les barraques amb la vinya i el vi. També s'ha presentat la Coordinadora d'Entitats per la Pedra Seca.

Les barraques, antigues construccions que es troben en zones de conreu fetes pels mateixos llauradors er guardar utensilis, ha despertat un cert interès de conservació per part de molts col·lectius en els darrers anys.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local