VNG

La consellera de Treball inaugura la nova oficina de treball

L’oficina, que dóna servei a 16.500 persones, compta amb dos punts d’autoservei

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La nova oficina de Vilanova i la Geltrú, situada a la Rambla Arnau de Vilanova, 2, substitueix l’oficina de treball anterior per oferir a les persones usuaris del servei públic així com a les persones que hi treballen un espai més gran i millors serveis d’atenció que els que fins ara s’hi oferien.

La prioritat del Govern de la Generalitat és millorar el servei a les persones en situació d’atur i acompanyar-les, bàsicament amb orientació personalitzada i assessorament sobre les oportunitats de formació, d’accedir a plans d’ocupació o de conèixer tècniques de recerca de feina –per exemple, redactar correctament un currículum vitae, com enfrontar-se a una entrevista de feina, com emprar Internet i els contactes personals per buscar treball- que incrementin les possibilitats de trobar feina.

La nova oficina de Vilanova i la Geltrú compta amb una superfície de 1.081 metres quadrats, més de 3 vegades més gran que l’anterior oficina que disposava de 315 metres quadrats, i dóna servei a 16.500 ciutadans/es.

A l’oficina atenen la ciutadania 34 treballadors/es, 21 del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que es dediquen a les polítiques actives d’ocupació –bàsicament orientació i assessorament a les persones en atur- i 13 del Servicio Público de Empleo Estatal (SPEE), que treballen en les gestions relacionades amb la percepció de prestacions per desocupació.

En línia amb l’aposta del Departament de Treball i del SOC de voler aprofitar al màxim el potencial de les noves tecnologies per millorar el servei als ciutadans, l’oficina de treball de Vilanova i la Geltrú compta amb 2 Punts d’Auto Servei (PAS), que permeten fer tràmits administratius senzills, com és per exemple renovar la demanda d’ocupació o obtenir certificats. Utilitzant els PAS la persona no ha d’agafar torn i esperar que el personal de l’oficina pugui atendre’l.

Plans d'Ocupació Local

La consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, en una trobada prèvia amb els mitjans de comunicació ha explicat els Plans Extraordinaris d'Ocupació Local (PEOL) que s'han impulsat a la comarca del Garraf. La trobada s'ha fet al Consell Comarcal del Garraf, i ha comptat amb la presència de l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i del president del Consell Comarcal, Josep Antoni Blanco.

En total, els PEOL han permès la contractació de 269 persones al Garraf i se n'han beneficiat 6 entitats locals per desenvolupar 56 projectes a la comarca, amb un import de més d'1.800.000 euros, atorgats pel Departament de Treball a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Els plans combinen activitats de formació i de treball per a persones en atur. Aquests Plans Extraordinaris d'Ocupació Local estan vinculats als sectors bé tradicionals o bé emergents que generaran ocupació com, per exemple, les tecnologies de la informació i la comunicació, les energies renovables, l'eficiència i l'estalvi energètic, i la rehabilitació d'habitatges, edificis o equipaments de titularitat o d'ús públic. Amb l'atorgament d'aquests Plans, el Departament de Treball reforça les mesures adreçades a millorar la situació de les persones en atur invertint en la seva preparació, combinant la formació i el treball en aquells sectors, tradicionals o emergents, que creen ocupació

Joan Ignasi Elena ha manifestat que "des del territori veiem molt directament la crisi i aquests plans són un ajut que permet la formació de les persones i poder-los donar feina".

Per la seva banda, la consellera Mar Serna ha insistit en el fet que "volem tenir persones més competitives per a empreses més competitives. I això es pot fer amb persones més formades i més preparades".

L'objectiu del Departament de Treball és augmentar la preparació de les persones en atur per millorar la seva ocupabilitat amb una clara aposta per la formació en totes les iniciatives noves incloses en les polítiques actives dissenyades, com el projecte SUMA o els Plans d'Ocupació, així com en les polítiques passives com la Renda Formació de Treballadors Autònoms i la Renda Mínima d'Inserció.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local