VNG

Creix l'atenció personalitzada a l'Espai d'Equitat

Torna l'Àgora d'Equitat: la ciutat amb ulls de dona

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Per serveis, l'atenció psicològica ha atès 63 dones i l'atenció jurídica, 117 persones (109 dones i 8 homes). Pel que fa al nombre de visites, en aquests primers sis mesos de l'any s'han programat un total de 377 visites.

Segons la regidora del Pla d'Equitat de l'Ajuntament de VNG, Míriam Espinàs, "les persones usuàries continuen sent majoritàriament dones tot i que també es registren demandes pel servei d'assessoria jurídica per part d'un nombre creixent d'homes". La regidora d'Equitat ha explicat que "cal donar les dades de forma curosa perquè el fet que augmenti el nombre de persones ateses a l'Espai d'Equitat no significa que s'hagi incrementat el nombre de dones víctimes de la violència de gènere" i és que no tothom qui utilitza aquest servei ha estat víctima de la violència, ha afegit la regidora Espinàs. En aquest sentit, la responsable del Pla d'Igualtat creu que "s'ha avançat molt a VNG, a Cataluya i a l'estat sobretot per la promulgació de lleis en favor de l'igualtat i contra la violència de gènere". Segons Espinàs, fa uns anys "es tractava d'un fenomen que estava amagat", així mateix, Míriam Espinàs creu que a VNG el fet de tenir un lloc com l'Espai d'Equitat ha millorat molt l'atenció i ha fet incrementar el nombre d'usuàries, convertint l'espai com a punt de referència per a les dones.

La regidora d'Equitat ha destacat també com a element de millora "la creació de la Comissió de seguiment per garantir que les dones que són ateses per l'Espai d'Equitat i que han estat víctimes de la violència de gènere tinguin un seguiment continuat i multidisciplinari per part de tots els agents implicats en aquesta qüestió". En definitiva, segons Míriam Espinàs, "per evitar la violència cal fer prevenció i sensibiltzació", com a exemple la regidora d'Equitat ha explicat que l'Ajuntament de VNG fa 20 anys que fa cursos als instituts per prevenir actituds de violència de gènere i encara ara, ha dit Espinàs, "veiem que no acabem de ser decisius.

Torna l'Àgora d'Equitat: la ciutat amb ulls de dona

Tornen les activitats de l'Àgora d'Equitat, organitzades per l'Espai d'Equitat de l'Ajuntament de VNG, per continuar promocionant i reivindicant les dones en totes les vessants de la societat. Una programació, que ens permet viure i veure la ciutat des del punt de vista de les dones, on hi tenen cabuda activitats com la quarta Festa de la Lactància Materna; el curs 'Dones fent món' del Campus Universitari de la Mediterrània o bé les activitats al voltant del 25 de novembre: Dia Internacional de la no-violència contra les dones.

La regidora d'Eduació i Treball, Infància, Adolescència, Gent Gran i Equitat de l'Ajuntament de VNG, Míriam Espinàs, ha presentat aquest dimarts la nova programació i ha anunciat també la posada en marxa del Butlletí electrònic d'equitat, que tindrà una periodicitat de tres cops l'any, i que "vol oferir la programació i les notícies i activitats relacionades amb la igualtat a la ciutat, a la comarca i a Catalunya". Així mateix, també hi haurà enllaços d'interès amb entitats i organismes que treballen amb i per a les dones i articles de professionals de l'àmbit de l'equitat.

Pel que fa als actes de la nova programació de l'Àgora de Tardor, cal destacar les activitats organitzades al voltant del 25 de novembre, que inclouen diferents actes com per exemple la xerrada sobre 'El grup d'atenció a la víctima dels Mossos d'Esquadra', a càrrec d'Esther Graells, caporal del Grup d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra o la xerrada sobre 'Els protocols contra l'assetjament sexual a les empreses' a càrrec d'Antònia Vives, responsable de la Secretaria de la Dona de CCOO.

Quant a les exposicions, del 23 de novembre al 2 de desembre, a la biblioteca Joan Oliva, es podrà veure la reflexió sobre les discriminacions indirectes que pateixen les dones o l'exposició 'Jo també vaig ser invisible' que es podrà visitar del 30 de novembre al 10 de desembre a la Sala Noble de la Casa Olivella i posteriorment a la Biblioteca Joan Oliva.

Com a acte central del Dia Internacional de la no-violència contra les dones, el 25 de novembre es durà a terme una jornada formativa sobre la violència de gènere en la parella i les conseqüències sobre els infants, així com també la violència en la parella jove i les alternatives de prevenció i/o intervenció que s'hi donen. Al migdia es farà la lectura del manifest en commemoració del Dia Internacional de la no-violència contra les dones, mentre que al vespre, a les 19 h, es farà la plantada d'espelmes en memòria de les víctimes de la violència masclista.

L'Àgora d'Equitat finalitza les activitats del trimestre amb el lliurament del premi 'Carta a qui maltracta', el dijous 2 de desembre, a les 19 h, a la Sala Noble de la Casa Olivella.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local