VNG

Aquest cap de setmana comença el Minicine

El projecte convida els infants a introduir-se en com a espectadors de cinema, des d'ara fins al juny de 2011

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La idea és que una vegada al mes els nens i nenes puguin assistir a una sessió de cinema especialment dirigida a ells, en què podran veure films infantils d'autor, introduïts per un narrador, que després també els animarà a generar un debat sobre el contingut. L'objectiu és que els petits esdevinguin "espectadors conscients de cinema", segons ha explicat el responsable del projecte, Jaume Fargas, per la qual cosa és important el paper de la persona narradora.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Comunicació i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Tomàs Álvaro, ha presentat aquest matí l'inici del Minicine, del qual n'ha destacat la finalitat "d'habituar els infants a veure el cinema com una activitat lúdica i cultural". Tomàs Álvaro ha incidit en la vocació del Bosc Cinema Municipal de no ser únicament una sala de projecció de pel·lícules comercials, "sinó on es pugui aprofundir en tot allò que envolta el món del cinema".

Divendres les escoles, diumenge les famílies

El Minicine tindrà lloc un diumenge al mes, a les 12 h. A part, el divendres anterior es realitzarà també una sessió per a les escoles que ho han concertat prèviament a través del Pla d'Animació Educativa. Les sessions per als centres educatius també inclouran tallers pràctics. Pel que fa a les dels diumenges, obertes a totes les famílies, després de la projecció i el debat es lliurarà un document sobre la pel·lícula als assistents.

Entre els nou films que hi ha programats fins al juny s'hi compten títols clàssics i d'altres de més recents. Segons Jaume Farga, s'ha fet una selecció per cobrir totes les edats, de manera que n'hi ha de recomanades des dels infants més petits, i d'altres, com és el cas de la d'aquest cap de setmana, pensades per als més grans. Totes les pel·lícules són d'autor, que no es veuen habitualment en les sales, "d'una qualitat impressionant, autèntiques obres d'art", ha manifestat Fargas.

La pel·lícula que obre aquest cap de setmana el cicle, El petit salvatge, és basada en fets reals i s'ambienta en el segle XIX. Narra la història d'un nen que ha estat abandonat de nadó al bosc i que posteriorment queda al càrrec d'un professor, interpretat pel propi director del film, François Truffaut. Es tracta d'una obra amb una important càrrega filosòfica sobre l'ésser humà, sobre quina part conté de natura i quina de cultura i com es relacionen totes dues. Aquesta sessió es recomana per a nens i nenes a partir de 9 anys.

El projecte Minicine és una iniciativa del Taller de Cinema, que impulsen l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'ens municipal Neàpolis, amb el suport de la Diputació de Barcelona. La coordinació de les sessions és a càrrec de Maia Gardés. Per consultar tota la programació del Minicine, d'octubre a juny, podeu entrar a www.minicine.cat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local