VNG

Matilde Aragó planteja la problemàtica de l'explotació sexual com un debat de Drets Humans

La magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha realitzat, aquesta tarda a l'EPSEVG, la conferència 'Com afrontar l'explotació sexual des de l'estat de dret'. L'activitat s'emmarca dins la programació de l'Àgora d'Equitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Sala d'Actes de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú ha estat l'escenari, aquesta tarda, de la conferència 'Com afrontar l'explotació sexual des de l'estat de dret', que ha anat a càrrec de Matilde Aragó, magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Sala del Social.

La xerrada ha comptat amb la presència de la regidora del Pla d'Equitat de l'Ajuntament de VNG, Míriam Espinàs, que s'ha mostrat molt satisfeta de poder comptar amb la presència de la magistrada per aprofundir sobre una problemàtica que està d'actualitat.

Aragó ha afirmat que "l'explotació sexual s'ha de plantejar com un debat de Drets Humans" i ha remarcat que "ens hem de plantejar en quina societat vivim i si ha d'existir el dret dels homes a comprar la sexualitat de les dones", un aspecte que "no recull cap legislació", ha afirmat.

En aquest sentit, la magistrada ha explicat que a Espanya hi ha 300.000 dones en aquesta situació, la majoria de les quals són estrangeres. A més a més, ha destacat que el 90% d'aquestes ha estat objecte de tràfic i/o sota el control de màfies, que dominen un mercat que mou al voltant de 18.000 milions d'euros a l'any.

Aragó ha repassat alguns dels models que han adoptat diversos països, com Holanda i Alemanya, per afrontar aquesta problemàtica, destacant per sobre de tots ells el model suec.

En aquest sentit, la magistrada ha explicat que la legislació sueca "prohibeix la compra de serveis sexuals, donant-li el mateix tractament que a la violència de gènere i facilitant ajudes socials a les dones en situació d'explotació sexual", i ha remarcat que aquest seria un model que "encaixaria perfectament a la nostra legislació". Per a Aragó, "és vital que s'elimini la demanda per acabar amb l'explotació sexual, ja que això farà desaparèixer el mercat".

La xerrada també ha tractat altres àmbits com la metodologia d'anàlisi de les alternatives socials, els antecedents històrics, l'increment del tràfic de dones i infants en la societat de la globalització, els principis bàsics de la proposta abolicionista i la regulació jurídica a Espanya.

La conferència, que ha estat organitzada per l'associació Dones en Xarxa Garraf i l'Espai d'Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, s'emmarca dins la programació de l'Àgora d'Equitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local