VD |
24-03-2011 22:02
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'Institut Municipal d'Educació i Treball ha posat en marxa, a través de l'Àrea d'Orientació, el projecte Xarxa d'Empreses Inclusives del Garraf (XEIG), que té coma objectiu promoure els valors de la igualtat i la inclusió efectiva de les persones amb discapacitat intel·lectual i de salut mental al món laboral.
El projecte, que està finançat per la Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball (DGIOT) dintre dels programes per a la diversitat, representa la unió entre empreses que treballen amb una perspectiva comú i que s'interconnecten mitjançant una plataforma virtual.
En aquest sentit, la XEIG pretén fomentar nous sistemes de cooperació empresarial i d'intercanvi de coneixements per a generar iniciatives creatives que permetin mantenir el dinamisme de les empreses que en formin part, de manera que puguin seguir apostant per la inclusió.
Les empreses que forment part d'aquesta comunitat gaudeixen de diversos beneficis, ja que tenen una major difusió i promoció dels seus productes i serveis, reben un reconeixement social i participen d'un intercanvi d'experiències que permet un enriquiment personal i professional, tant de l'empresa com del personal que hi treballa, per a la consolidació de la situació d'inclusió.
La xarxa conta actualment amb una desena d'empreses participants i amb el suport de l'Associació d'Empresaris del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès. L'objectiu de la XEIG és seguir creixent en nombre de participants, per la qual cosa anima a totes les empreses que tinguin a les seves plantilles persones amb les discapacitats esmentades a compartir les seves experiències i a treballar de manera conjunta per aconseguir la inclusió efectiva d'aquestes persones en el món laboral.
Projectes TIMOL i MATÍ
L'Institut Municipal d'Educació i Treball treballa des de fa anys per la inserció laboral efectiva de les persones amb discapacitat. En aquest sentit, l'organisme municipal desenvolupa els projectes TIMOL, dirigit a persones aturades amb discapacitat intel·lectual del Garraf que vulguin treballar a l'empresa ordinària i considerin que necessiten un suport, i MATÍ, un projecte d'orientació i d'inserció laboral al mercat de treball ordinari per persones amb algun problema de salut mental que es trobin en situació d'atur.
Per a més informació sobre els requisits i passos a seguir per a formar part de la xarxa, així com dels projectes TIMOL i MATÍ, us podeu posar en contacte amb aquest correu o bé al telèfon 938140440 i 938140960.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!