VNG

El Campus Universitari de la Mediterrània presenta la programació 2011

Un total de 33 activitats formen l'oferta del campus, que enguany celebra la seva quinzena edició. La programació combina diverses novetats amb cursos i tallers que van tenir una gran acollida en edicions anteriors

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Camus Universitari de la Mediterrània va presentar divendres al matí la programació 2011, que està formada per una trentena d'activitats que combinen cursos i tallers amb una gran acollida en edicions anteriors i diverses novetats.

Enguany, l'oferta del CUM s'ha vist reduïda a 33 cursos i tallers respecte les 55 activitats programades l'any passat, un reducció deguda, com ha explicat Míriam Espinàs, regidora d'Educació i Treball, a la difícil situació econòmica actual. En aquest sentit, Espinàs ha remarcat que "hem apostat per reduir l'oferta a canvi de congelar els preus d'edicions anteriors i seguir oferint una formació de qualitat per tal de mantenir el reconeixement del que gaudeix el campus a nivell català".

La presentació també ha comptat amb la presència de Joaquim Olivé, comissionat per a la Formació Permanent de la UPC, que s'ha mostrat molt satisfet de poder seguir desenvolupant aquest projecte tot i les dificultats econòmiques, i Josep Ferré, gerent de l'Institut Europeu de la Mediterrània, que ha remarcat l'aposta de tirar endavant el campus mantenint la qualitat, ja que "els valors que transmet són més necessaris que mai".

Les activitats programades en aquesta quinzena edició del CUM, la tercera sota la direcció de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET), es divideixen en cinc grans àrees temàtiques: Societat, cultura i turisme; Educació; Economia i Empresa; Societat de la informació; i Ciència, Tecnologia i Medi Ambient.

En aquest sentit, l'àrea de Societat, cultura i turisme, que està sota la coordinació de l'Institut Europeu de la Mediterrània, aposta en la seva programació pel debat i la reflexió sobre les societats mediterrànies, tant des de l'àmbit local com en l'àmbit més global.

Algunes de les activitats més destacades són el seminari Art i mobilització a la Mediterrània, el qual vol promoure la reflexió sobre la manera en què l'art i els artistes incideixen en els valors de la regió euromediterrània, i el curs Turisme i món pesquer: perspectives culturals del turisme en zones costaneres, el qual pretén analitzar i identificar l'activitat pesquera com a element d'una oferta turística cultural en zones costaneres, complementària i alternativa al turisme de sol i platja, i que a més a més contribueixi a donar a conèixer un món que forma part de manera estructural de les societats locals de costa.

Per altra banda, l'àrea d'Educació, coordinada per l'IMET, presenta tot un seguit d'accions formatives adreçades a mestres amb l'objectiu de donar resposta a les creixents demandes d'aquest col·lectiu sobre les dificultats emocionals, conductuals i cognitives que observen diàriament a l'aula.

En aquest sentit, les principals novetats d'aquesta àrea són els cursos Les intel·ligències múltiples: implicacions i respostes educatives i Les potencialitats mentals i emocionals de l'educador per gestionar millor el grup-classe, a la vegada que continua apostant per tot un seguit de cursos al voltant de les competències socioemocionals dels docents i la psicopatologia infantil, així com també per la convivència escolar i l'assetjament escolar.

L'àrea d'Economia i Empresa, que està sota la coordinació de la regidoria de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb el suport de la Diputació de Barcelona, i coorganitzada pel Club Emprendre de l'IMET, presenta tot un seguit d'accions formatives adreçades a persones emprenedores i a empreses que ja estiguin constituïdes.

Es tracta d'una aposta formativa de qualitat amb continguts pràctics i útils per a la gestió empresarial pensada en format càpsules perquè ofereixin una visió clara i concisa respecte a la situació actual de crisi. Els cursos més destacats són Les claus per convertir una idea en negoci o Cooperativisme més enllà de la crisi: quines oportunitats ens ofereix la cooperativa?.

Pel que fa a l'àrea de Societat de la Informació, coordinada per Neàpolis, té com a objectiu oferir formació en relació a la promoció tecnològica, la investigació, el desenvolupament i la innovació dels continguts digitals. D'aquesta manera es presenten com a novetats dos cursos intensius al voltant de la creació de videojocs. Amb Introducció al Unity3D i Introducció a UDK, els alumnes tindran la possibilitat de crear els seus propis videojocs a la vegada que aprendran els processos que segueixen les grans empreses de videojocs.

D'altra banda, la mateixa àrea aposta també per donar a conèixer les possibilitats d'internet i de les tecnologies de la informació a través d'eines com les Xarxes Socials (Facebook, Twitter, Linkedin, etc.), Community manager o M Commerce.
Finalment, l'àrea de Ciència, Tecnologia i Medi Ambient, sota la coordinació de l'Escola Politècnica Superior d'Engineria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG-UPC), continua la línia d'edicions anteriors amb la programació de dos cursos al voltant de les energies renovables, en concret sobre l'energia solar tèrmica.

El Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) és un projecte conjunt de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Universitat Politècnica de Catalunya i l'Institut Europeu de la Mediterrània. Constitueix un centre de referència interdisciplinari a través de la celebració de cursos i altres activitats des d'una dimensió Mediterrània.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local