VD |
25-05-2011 22:04
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Els nois i noies que han participat en l'elaboració dels curtmetratges del projecte Re@cciona presentaran dilluns que ve, 30 de maig, les seves creacions, en una jornada especial de projecció al Teatre Principal. En total, s'hi podran veure deu documents filmogràfics realitzats per estudiants d'ESO de Vilanova i la Geltrú, que contenen reflexions sobre els anomenats Objectius del Mil·lenni. Aquests films es projectaran per al públic en general el diumenge 5 de juny al Bosc Cinema Municipal, en una sessió gratuïta a les 12 h.
El projecte Re@cciona és una activitat de sensibilització impulsada aquest curs per la Regidoria de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'ong Intermon Oxfam. El seu objectiu és esdevenir una eina i un recurs pedagògic per treballar a les aules el foment de la cultura de la pau, la presa de consciència de les desigualtats i la vulneració dels drets humans, amb la finalitat de promoure la reflexió crítica i la implicació del jovent.
El format de treball escollit ha estat el cinematogràfic. Per això, s'han organitzat grups d'alumnes, que han gaudit d'unes sessions especials del Taller de cinema que s'ofereix a Neàpolis. Han creat curtmetratges al voltant dels Objectius de desenvolupament del Mil·lenni que les Nacions Unides van proposar aconseguir per al 2015.
En el marc d'aquest projecte, a finals de març ja es van presentar una primera sèrie de curtmetratges. Ara arriba la segona part del Re@cciona, en la qual han participat els col·legis Sant Bonaventura i Santa Teresa de Jesús, les escoles Divina Providència, El Cim i Pia, i els instituts Lluch i Rafecas i Manuel de Cabanyes.
Reflexió sobre els drets humans
Els curtmetratges pretenen obrir la reflexió al voltant de la vulneració dels drets humans. S'hi tracten sis dels vuit Objectius del Mil·lenni: promoure una aliança mundial pel desenvolupament, reduir la mortalitat infantil, garantir la sostenibilitat del medi ambient, eradicar la pobresa extrema i la fam, combatre la sida, la malària i altres malalties, i promoure l'equitat entre els gèneres i l'autonomia de la dona.
El desenvolupament del projecte ha comptat amb la implicació de representants de les entitats Médicos Mundi, Conosud, Desde el Sur Proyecto, a més a més d'Intermon Oxfam. D'altra banda, hi han col·laborat el Taller de Cinema de Neàpolis i el Bosc Cinema Municipal. Re@cciona compta també amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!