Ajt Sitges. Sitges acull la trobada anual de responsables d’assessorament científic europeus
Redacció |
15-05-2012 23:46
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, juntament amb la Diputada, Dolors Batalla, van ser els encarregats d'inaugurar oficialment les jornades amb la voluntat que serveixin per "aprendre i desenvolupar les eines d'assessorament en matèria de ciència i tecnologia", enfortir la cooperació entre els membres de l'EPTA i preparar la conferència que aquest òrgan farà a l'octubre a Barcelona”, tal com va explicar la membre de la mesa del Parlament, Dolors Batalla.
L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, va agrair que “jornades com aquestes es celebrin a Sitges d'on en sortiran de ben segur resultats enriquidors per al Parlament i per a la resta de cambres amb oficines d'assessorament científic".
Durant les jornades, els directors i responsables de les oficines d'assessorament científic i tecnològic dels parlaments que formen part de l'EPTA debaten la cooperació entre els organismes que integren la xarxa, els plans de reconversió d'alguns d'aquests organismes, la presència que tenen a Internet i a les xarxes socials, i la futura presidència de l'EPTA, tenint en compte que Catalunya acaba la seva a finals d'any.
El Capcit
El Parlament, amb el Consell Assessor sobre Ciència i Tecnologia (Capcit), és l'única cambra de l'estat espanyol que disposa d'un organisme d'aquestes característiques. A més, els de Catalunya i Flandes són els dos únics legislatius no estatals que formen part de l'EPTA.
El Capcit, constituït el 2008 i actualment presidit per Núria de Gispert, és un òrgan de composició mixta. L'integren les secretàries de la mesa, Montserrat Tura i Dolors Batalla, un diputat de cada grup parlamentari i representants de les principals institucions científiques del país, entre les quals les universitats públiques, l'Institut d'Estudis Catalans, la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca i el Consell Català de la Comunicació Científica.
L'EPTA, el formen les oficines d'assessorament científic i tecnològic del Parlament europeu i de les cambres, a més de la catalana, de Dinamarca, Finlàndia, Flandes, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Holanda, Noruega, Suècia, Suïssa i el Regne Unit. A més, en són membres associats el Consell d'Europa i les oficines dels parlaments d'Àustria, Polònia i els Estats Units.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!