SITGES

Sitges acull la trobada anual de responsables d’assessorament científic europeus

Durant les jornades, organitzades pel Parlament de Catalunya, es tracten qüestions com la cooperació entre els organismes que integren la xarxa l'European Parliamentary Technology Assessment (EPTA)

Ajt Sitges. Sitges acull la trobada anual de responsables d’assessorament científic europeus

Ajt Sitges. Sitges acull la trobada anual de responsables d’assessorament científic europeus

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, juntament amb la Diputada, Dolors Batalla, van ser els encarregats d'inaugurar oficialment les jornades amb la voluntat que serveixin per "aprendre i desenvolupar les eines d'assessorament en matèria de ciència i tecnologia", enfortir la cooperació entre els membres de l'EPTA i preparar la conferència que aquest òrgan farà a l'octubre a Barcelona”, tal com va explicar la membre de la mesa del Parlament, Dolors Batalla.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, va agrair que “jornades com aquestes es celebrin a Sitges d'on en sortiran de ben segur resultats enriquidors per al Parlament i per a la resta de cambres amb oficines d'assessorament científic".

Durant les jornades, els directors i responsables de les oficines d'assessorament científic i tecnològic dels parlaments que formen part de l'EPTA debaten la cooperació entre els organismes que integren la xarxa, els plans de reconversió d'alguns d'aquests organismes, la presència que tenen a Internet i a les xarxes socials, i la futura presidència de l'EPTA, tenint en compte que Catalunya acaba la seva a finals d'any.

El Capcit

El Parlament, amb el Consell Assessor sobre Ciència i Tecnologia (Capcit), és l'única cambra de l'estat espanyol que disposa d'un organisme d'aquestes característiques. A més, els de Catalunya i Flandes són els dos únics legislatius no estatals que formen part de l'EPTA.

El Capcit, constituït el 2008 i actualment presidit per Núria de Gispert, és un òrgan de composició mixta. L'integren les secretàries de la mesa, Montserrat Tura i Dolors Batalla, un diputat de cada grup parlamentari i representants de les principals institucions científiques del país, entre les quals les universitats públiques, l'Institut d'Estudis Catalans, la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca i el Consell Català de la Comunicació Científica.

L'EPTA, el formen les oficines d'assessorament científic i tecnològic del Parlament europeu i de les cambres, a més de la catalana, de Dinamarca, Finlàndia, Flandes, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Holanda, Noruega, Suècia, Suïssa i el Regne Unit. A més, en són membres associats el Consell d'Europa i les oficines dels parlaments d'Àustria, Polònia i els Estats Units.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local