Maria Rosés |
Vilafranca del Penedès
04-02-2013 20:25
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Enmig d’una forta ventada, diumenge es va celebrar la primera edició de la fira d’animals en adopció a Vilafranca. La rambla de Sant Francesc va ser l’escenari que va acollir aquesta iniciativa pionera, la primera al Penedès. Aleix Domingo, integrant de la comissió de les Festes de Sant Raimon, va destacar-ne “el gran èxit de públic”, amb més de 30 protectores i refugis, veterinàries i altres “stands” relacionats amb el món animal. La fira va sorgir a iniciativa de Projecte Animal, una associació dedicada a la protecció d’animals abandonats, per tal de fomentar les adopcions, així com donar a conèixer la tasca que es fa des dels diversos refugis per la protecció i reinserció d’animals abandonats.
Al llarg de tot el dia es van realitzar diverses activitats amb la finalitat de fomentar les adopcions i la tinença responsable. L’acte estrella va ser la desfilada de gossos. Cada associació podia portar un màxim de sis gossos, que, acompanyats de voluntaris, feien una petita exhibició dalt l’escenari, i amb una mica de sort trobarien una família que els acollís.
La Nereida, Presidenta de Projecte Animal, comentava que per tal d’evitar una adopció compulsiva, la fira tenia com a objectiu fer una primera presa de contacte, i més endavant, si l’adoptant n’està segur, continuar amb el procés d’adopció. En la mateixa línea, Beatriz Pina, responsable del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAD) declarava que per a ells aquesta jornada servia per retrobar els adoptants dels últims anys, ja que són “la millor propaganda per explicar els avantatges de l’adopció”. Des del CAAD es va optar per no portar cap animal a la fira ja que “és difícil triar-ne només cinc” i també per evitar un estrés als animals que normalment viuen en captivitat. Beatriz Pina també va afegir que el CAAD de Vilafranca actualment està “saturat”, amb uns 400 gossos residents, però recalcava positivament la disminució de cadells que els hi arriben. “Ha canviat el tipus d’adopció, abans majoritàriament eren cadells i ara gossos adults”, tendència que ajuda a reinserir els animals que porten més anys al centre.
“La intenció és donar a conèixer a la gent que existeix alternativa a comprar gossos”, afirmava l’Alexandra, membre del refugi APAN d’Ódena. La seva associació havia portat sis gossos a la desfilada, i de moment hi havia una persona interessada en una gossa, tot i que la gent que s’acostava als “stands” era majoritàriament per demanar informació. Tots els participants i impulsors de la fira van valorar molt positivament la iniciativa, i confien que compti amb futures edicions.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!- Avinyonet del Penedès
- Castellet i la Gornal
- Castellví de la Marca
- El Pla del Penedès
- Font-rubí
- Gelida
- La Granada
- Les Cabanyes
- Mediona
- Olèrdola
- Olesa de Bonesvalls
- Pacs del Penedès
- Pontons
- Puigdàlber
- Sant Cugat Sesgarrigues
- Sant Llorenç d'Hortons
- Sant Martí Sarroca
- Sant Pere de Riudebitlles
- Sant Quintí de Mediona
- Sant Sadurní d'Anoia
- Santa Fe del Penedès
- Santa Margarida i els Monjos
- Subirats
- Torrelavit
- Torrelles de Foix
- Vilafranca del Penedès
- Vilobí del Penedès