Cooperem

Sant Sadurní impulsa la creació d'una cooperativa de serveis locals

15 socis fundadors han constituït una cooperativa de serveis sense ànim de lucre que integra persones que es troben en situació d’atur i, fins i tot, en risc d’exclusió social

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Casal d’Entitats acollirà el proper dimarts 21 de maig, a dos quarts de 9 del vespre, la presentació de 'Cooperem', la nova cooperativa de serveis de Sant Sadurní.

Arran d’una iniciativa impulsada per la regidoria d’acció social de l’Ajuntament de Sant Sadurní i coincidint amb la celebració el 2012 de l'Any Internacional de les Cooperatives, 15 socis fundadors han constituït una cooperativa de serveis sense ànim de lucre que integra persones que es troben en situació d’atur i, fins i tot, en risc d’exclusió social. Aquestes persones han estat acompanyades durant cinc mesos per la tècnica en coaching i recursos humans, Cristina Molero, que els ha introduït en el món cooperatiu, el seu funcionament i els seus valors.

Després d’un exhaustiu estudi de les necessitats de Sant Sadurní i àrees properes i en funció dels coneixements i experiència dels membres de la cooperativa, s’ha dissenyat un catàleg de serveis d’assistència domiciliària personalitzada, servei de neteja, reformes i reparacions a la llar, pintura i jardineria i de canguratge i lleure, sota el lema ‘Què necessites? Nosaltres ho fem!’

Compromís i participació activa

Les cooperatives són empreses  gestionades democràticament pels seus socis, per als quals l'adhesió voluntària a la cooperativa implica un compromís de participació activa. Aquesta participació activa afecta tant les decisions tècniques i productives que configuren la manera de dur a terme el treball, com les estratègiques de l'empresa, assumint conjuntament  els riscos econòmics i socials que en comporta la titularitat. Aquesta participació requereix d’un alt nivell de motivació de les persones que en formen part. Les cooperatives aporten un valor afegit al sistema econòmic: creen ocupació estable i de qualitat, i permeten als ciutadans tenir una influència directa en els assumptes del mercat que els afecten.

L'economia catalana té cooperatives en tots els sectors: l'agricultura, el comerç, la cultura, l'energia, l'ensenyament, l'habitatge, l'hostaleria, la indústria, la sanitat, els serveis d'atenció a les persones i el transport, entre d'altres, fins a arribar a 4.807 cooperatives.  Les cooperatives aporten el 4,5% del producte interior brut de Catalunya. En el període més sever de la crisi econòmica actual, l'empresa cooperativa ha perdut un 33% menys de llocs de treball que el conjunt de l'economia catalana.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local