Pla general del director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín, i el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, a l'Estació de Sants. A
ACN |
Barcelona
15-12-2015 21:51
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El robatori de 360 metres de cable de coure entre les estacions de Mollet-Sant Fost i La Llagosta la matinada d'aquest dimarts ha produït retards d'entre 25 i 30 minuts de mitjana als 200 trens que circulen diàriament per les línies R2 nord, R8 i R11 i ha afectat 60.000 passatgers al llarg de la jornada, que suposen el 15% dels usuaris diaris de Rodalies Renfe. Segons ha explicat el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, la incidència seguirà afectant aquestes línies durant "els propers dies". Mentre duri l'afectació, circularan el 50% dels trens a l'R2 nord, l'R8 i l'R11 i ho faran amb uns retards que no s'han quantificat. Renfe reforçarà les connexions amb autobusos.
Pel que fa a la línia R2 nord, a partir de demà circularan dos trens per hora i sentit en la línia Sant Celoni –Granollers-Gava i entre l'aeroport i Sant Andreu Comtal. A més, la línia es reforçarà amb un servei complementari d'autocars directes a Barcelona Sant Andreu Arenal des de Granollers Centre, Mollet Sant Fost, Montmeló i La Llagosta. A Sant Andreu Arenal els viatgers podran enllaçar amb els trens de rodalies de les línies R3 i R4, així com amb el metro o l'autobús.
Quant a la línia R8, hi haurà el servei habitual en tren entre Martorell i Cerdanyola Universitat, però entre Cerdanyola UAB i Granollers Centre hi haurà només el servei alternatiu per carretera.
Respecte a la línia R11, entre Portbou i Barcelona per Girona, circularan dos trens per hora i sentit. En un comunicat, Renfe i Adif ha recordat que els viatgers de Montcada poden utilitzar les estacions de les línies R3 i R4 per arribar a Barcelona.
Els trens que circulin per les vies afectades patiran retards perquè el control de la circulació no es pot fer de manera automàtica com a conseqüència de la incidència, ha explicat el secretari d'Estat d'Infraestructures. Julio Gómez Pomar ha demanat "disculpes" als usuaris i ha assegurat que Renfe i Adif estan posant "tots els mitjans" per solucionar aquesta situació tan aviat com sigui possible.
Per informar els clients, Renfe i Adif han reforçat el servei d'atenció al client amb 50 persones que se situaran a les estacions afectades. A més, s'informarà els viatgers mitjançant la megafonia de trens i estacions, via twitter i l'app de Rodalies i els webs www.rodaliesdecatalunya.cat i www.adif.es; així com al telèfon 900 41 00 41.
390 denúncies per robatoris a instal·lacions ferroviàries entre gener i octubre
Per la seva part, els Mossos estan investigant els fets i de moment no han rebut cap denúncia d'Adif en relació al robatori produït aquest dimarts.
Si bé en un primer moment Renfe ha quantificat en 60 metres el robatori de cable de coure, finalment ha incrementat la xifra fins als 360 metres, "una quantitat molt important", ha valorat el secretari d'Estat. Gómez Pomar ha qualificat de "gravíssim" el succés i ha recordat que entre el gener i l'octubre Adif ja ha presentat 390 denúncies per robatoris a instal·lacions ferroviàries a tot Catalunya, el 90% de les quals han estat per robatori de cable. Addicionalment, s'han presentat unes altres 200 denúncies per actes de vandalisme. "Adif té 1.200 persones dedicades a la seguretat i 8.000 càmeres però és necessari actuar i perseguir les persones que estan fent aquests delictes", ha dit Gómez Pomar.
Pel que fa a la motivació del robatori de cable de coure, Gómez Pomar ha dit que desconeixia si hi ha hagut "alguna altra intenció més enllà de vendre el cable".
El robatori ha provocat diversos incendis que han dificultat encara més la circulació a Rodalies al llarg d'aquest dimarts.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!