Gerard Llobet. Ajuntament de Vilanova
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
23-12-2015 15:56
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar dilluns la verificació de la documentació complementària de la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana referent al sector del Cap de Creu. La modificació del Pla General que es troba en tramitació suposarà la revisió dels criteris aprovats l'any 2001, quan el Pla General va delimitar un àmbit de Pla Especial de Reforma Interior (PERI) Cap de Creu, que contemplava l'obertura de la rambla Samà per connectar el nord i el sud de la ciutat, en una proposta prevista des de feia més de cinquanta anys. Aquesta proposta però, implica costos socials i econòmics molt elevats, a més d'incrementar les alçades de les edificacions, perquè preveu un elevat nombre d'indemnitzacions i reallotjaments.
Segons el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Gerard Llobet, “d'aquesta manera podrem resoldre l'encaix del sector Cap de Creu a la ciutat, una reivindicació històrica”.
Després d'anys de reivindicacions veïnals, del pacte polític assolit per un ampli consens l'any 2008, i vistos els costos inviables que suposaria l'obertura de la rambla Samà, s'han activat els tràmits que estaven suspesos des de l'any 2010. “L'objectiu és fomentar la rehabilitació del barri, i consolidar la funció residencial d'aquest sector”, diu Llobet, ja que la modificació permetrà intervenir al sector de sòl urbà no consolidat dins de l'àmbit, mitjançant la formulació en un futur d'un Pla de Millora Urbana, així com impulsar, en el futur, accions de rehabilitació i de millora de l'espai públic, continuant amb la política de revitalització i de posar en valor urbanístic els nuclis antics de la ciutat, en coherència amb el Pla de Millora Urbana del Nucli Antic.
La Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona va suspendre la modificació del Pla General l'any 2010 sol·licitant documentació complementària, entre d'altres, un estudi de mobilitat de l'estructura general viària de la ciutat. Per això, es va aprofitar que l'any 2011 es van iniciar els treballs de redacció del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de la ciutat, aprovat inicialment el juliol de 2015, i que demostren que no és necessari perllongar la rambla Samà per al trànsit de vehicles. Presentats els informes requerits a la Comissió Territorial d'Urbanisme, el nou tràmit aprovat pel Ple dóna via lliure a l'aprovació definitiva de la modificació del Pla General.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!