Un niu de processionària de pèls sedosos, d'on les erugues surten per alimentar-se. ACN
Redacció |
Barcelona
09-02-2016 22:02
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Les condicions climàtiques que estan tenint lloc aquest hivern han afavorit una expansió de les zones afectades per la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa), així com també una afectació molt més intensa que en anys anteriors. Els efectes més immediats per als arbres és la pèrdua de fulles, fet que provoca un debilitament greu de la planta. Si bé una afectació lleu d’aquesta plaga no presenta problemes més enllà de la molesta al·lèrgia que moltes persones manifesten, l’increment de la intensitat dels atacs provoca problemes de vitalitat que poden ocasionar greus pèrdues, tant econòmiques com mediambientals.
L’actual increment de superfícies afectades arreu de Catalunya demostra que la plaga es troba fora de control, i l’increment de la seva intensitat a determinades comarques preocupa especialment pels seus efectes en el debilitament d’una gran quantitat d’abres i rodals, fet que porta a l’augment del risc d’altres plagues i d’incendis forestals.
Així mateix, l’increment tant en superfície com en intensitat de l’atac de la processionària fa témer que l’afectació durant la propera tardor-hivern encara podria ser molt superior. Davant d’aquesta situació, des del CFC es demana al Departament d’Agricultura Ramaderia Pesca i Alimentació de la Generalitat que faci el màxim d’esforços per evitar arribar a la propera temporada sense els recursos necessaris per a controlar la població de processionària i alhora esquivar uns danys que podrien esdevenir catastròfics.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!