Barri rural

Ajuntament de Sant Martí i veïns de La Bleda rebaixen la tensió de la darrera dècada pel model urbanístic

Antoni Ventura: 'el projecte que es plantejava no encaixava gens en el model de municipi que nosaltres volem i defensem i, a més, tenia la ferma oposició de tots el veïns'

Ajuntament de Sant Martí i veïns de La Bleda rebaixen la tensió de la darrera dècada pel model urbanístic. Ramon Filella

Ajuntament de Sant Martí i veïns de La Bleda rebaixen la tensió de la darrera dècada pel model urbanístic. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La intensa polèmica sobre el projecte urbanístic del barri rural de La Bleda, que durant deu anys ha enfrontat els veïns amb l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca, ha entrat en els últims mesos en un nova fase que ha permès rebaixar les fortes tensions que s'havien generat entre les dues parts. El canvi de govern a l'Ajuntament martinenc, ara en mans d'una coalició formada per AM-CUP-PA, Socialista-Movem Sant Martí i ERC-AM, amb Toni Ventura com alcalde, ha fet possible una reorientació en el tema.

El projecte de l'anterior equip de govern preveia convertir el barri rural, de 23 hectàrees i amb un cens que no supera el centenar d'habitants, en una zona urbana. Reparcel.lació dels terrenys i urbanització de nous carrers i places eren alguns dels aspectes que preveia el projecte que tenia com objectiu revitalitzar la zona.

L'actual alcalde de Sant Martí Sarroca, Toni Ventura, assenyala que “en el nostre programa electoral abordar el tema de La Bleda era una prioritat i ho estem fent”. Ventura indica que “per nosaltres el projecte que es plantejava no encaixava gens en el model de municipi que nosaltres volem i defensem i, a més, tenia la ferma oposició de tots el veïns. Era necessari fer un pas al costat i així ha estat”.

Minoria de govern

Fer aquest pas al costat, no obstant, no significa que des de l'Ajuntament s'hagi deixat de banda la definició futura del barri i és per aquest motiu que es va decidir crear una taula tècnica de treball que ha d'establir quines actuacions s'han de dur a terme i quines no. Segons Toni Ventura “el futur de La Bleda s'ha de fixar a partir de paràmetres tècnics i no pas polítics i amb el consens dels veïns”.

La situació política al poble, no obstant, ha experimentat canvis sobtats des de l'inici de la legislatura amb el pas d'un del regidors d'ERC de l'equip de govern a l'oposició. Aquest fet ha deixat en minoria el govern municipal, una circumstància que podria repercutir, de nou, en el tema de La Bleda. Sobre aquest extrem, l'alcalde assenyala que “tot el que vagi al ple sobre aquesta qüestió estarà sotmès al joc democràtic de les majories, però el projecte de La Bleda és tan important que estic convençut que tot el que s'aprovi serà amb consens. Una altra cosa no l'entendria ningú”.

Per la seva banda, Anna Artís, membre de la junta de l'Associació de Veïns, explica que “estem en una nova fase de relació amb l'Ajuntament en la que ens sentim més escoltats i respectats que fa un temps. Estem oberts a definir les millores que necessita La Bleda però el que no podíem admetre era l'anterior projecte que, a part de ser faraònic, comportava la ruïna econòmica de tots nosaltres degut a les càrregues urbanístiques que duia associades”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local