Redacció |
Sitges
20-03-2017 12:08
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El sistema municipal d’abastament d’aigua potable gestionat per Sorea ha rebut la certificació de l’estàndard mundial ISO 22.000 de sistemes de gestió de seguretat alimentària per a la cadena de subministrament, un sistema de controla i supervisa la qualitat de l’aigua.
La certificació afecta a totes les etapes del subministrament, des de la captació d'aigua passant per l'emmagatzematge, la distribució, el control, manteniment de la xarxa i les comeses als usuaris. D'entre els avantatges del sistema que ha estat avaluat i certificat, cal destacar el sistema comunicació i la tele-supervisió, per a la detecció, avaluació i gestió de riscos.
Amb la implantació d’aquest sistema de gestió, l’abastament de Sitges disposa d’un model preventiu de gestió de riscos que conjuntament amb la tecnologia existent per a la gestió diària de la xarxa d’abastament, per al control i supervisió de la qualitat de l’aigua subministrada en continu, i de les instal·lacions el converteix en un referent entre els municipis que abasteixen aigua potable anant més enllà i sent més restrictius que la normativa legal aplicable. D’aquesta manera, Sitges es posiciona conjuntament entre els pocs municipis catalans que disposen d’aquesta certificació.
La regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, ha explicat que "el sistema de gestió de l'aigua ha assolit uns nivells de qualitat en la gestió que la fan mereixedora de la ISO". Per a Almirall, el més important serà que "els usuaris sàpiguen que l'aigua de Sitges té un control estricte, però que cal ser molt conscients i responsables amb els hàbits de consum per tal d'estalviar i no desaprofitar".
Des de Sorea, en relació a l'obtenció de la ISO, la gerent de Concessions del Penedès-Garraf, Berta Mercadé, ha explicat que "sempre treballem per assegurar la qualitat de l’aigua. Amb aquesta certificació, s’incrementa i automatitza els controls mitjançant l’ús de sistemes d’anàlisi continu de l’aigua i també incorporem controls remots i alarmes de gestió que rebem en dispositius mòbils, el que ens permet avançar-nos i actuar immediatament davant possibles incidències".
La norma ISO 22.000 es un estàndard desenvolupat per l'Organització internacional de normalització sobre la seguretat alimentària i que deriva de la norma ISO 9.000. La norma vol assegurar la protecció del consumidor i enfortir la seva confiança, reforçar la seguretat alimentària i millorar el rendiment de costos de la cadena de subministrament.
Per tal de contribuir a la cultura de l'aigua i el coneixement del seu cicle, l'empresa concessionària iniciarà en les properes setmanes un programa de xerrades amb els alumnes de les escoles de Sitges.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!