Escombraries

Dues denúncies i un allau de trucades i missatges, balanç de l'Operació Matalàs del Vendrell contra els abocaments

En alguns dels punts més conflictius es continua fent la vigilància i s’ha evidenciat una reducció d’aquests actes d’incivisme

Dues denúncies i un allau de trucades i missatges, balanç de l'Operació Matalàs del Vendrell contra els abocaments. Ajuntament del Vendrell

Dues denúncies i un allau de trucades i missatges, balanç de l'Operació Matalàs del Vendrell contra els abocaments. Ajuntament del Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Avui al matí, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i la regidora de Recollida de residus, Núria Rovira, acompanyats per l’inspector cap de la Policia Municipal, Jordi Altarriba, han fet balanç de l’Operació Matalàs, han exposat les dades de recollida d’andròmines i de poda, fent una comparativa entre el 2018 i el 2019, i han presentat la campanya informativa “El teu carrer no és un abocador”.

Pel que fa a l’Operació Matalàs, que va tenir lloc del 26 d’agost a l’1 de setembre, en horari nocturn i a les primeres hores del matí, amb una patrulla de paisà i amb vehicle camuflat, es va fer vigilància en 67 punts, amb un total de 146 hores de servei i es van fer 2 denúncies. El que s’ha destacat de l’operació és el seu vessant informatiu i dissuasiu i, també, l’allau de trucades i de missatges mitançant les xarxes socials per donar informació sobre abocaments incívics de residus, alguns dels quals encara s’estan investigant per poder identificar-ne l’autoria i fer la denúncia corresponent. D’altra banda, en alguns dels punts més conflictius es continua fent la vigilància i s’ha evidenciat una reducció d’aquests actes d’incivisme, la qual cosa permet fer una valoració positiva de la campanya que, tal com ha posat de relleu l’alcalde, “ha servit per conscienciar la ciutadania per tenir un municipi més endreçat”. 

En aquest sentit, la regidora de Recollida de residus ha explicat que ha augmentat el nombre de serveis de recollida gratuïts que ofereix l’Ajuntament del Vendrell. En el cas de les andròmines, el 2018 es van registrar 344 trucades i en el que portem del 2019 ja se n’han rebut 433. Respecte a la recollida de poda, a l’estiu de l’any passat es van recollir una mitjana de 20 saques per dia, i al d’enguany la mitjana ha augmentat a 50 per dia. Tot i aquestes dades positives, Núria Rovira ha manifestat que “encara ens queda molt de camí per recórrer i el millor residu és aquell que no es genera, ja que moltes de les coses que ja no volem, si estan en bon estat, se’ls pot donar una segona vida”. Reforçant aquest missatge, Rovira ha dit que el Vendrell ha d’esdevenir una societat educadora, “en què tothom contribueixi a educar, des de les escoles, però també des de les entitats, els comerços i altres àmbits, per tenir un municipi més responsable amb les generacions presents i futures”.  

Amb tot això, el govern municipal no baixa la guàrdia i continuarà insistint en facilitar informació a la ciutadania del fet que els abocaments incívics suposen una mala imatge, un impacte al medi i un cost econòmic extraordinari per a tothom. Per tant, a les illes de contenidors es posaran uns adhesius amb el missatge “El teu carrer no és un abocador” amb informació sobre els serveis de recollida d’andròmines i poda.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local