Estudiosos en la migració d’ocells exposen la seves experiències a Sitges. Diputació de Barcelona
Redacció |
Sitges
08-10-2019 17:31
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Parc del Garraf, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, organitza aquest divendres una jornada tècnica sobre la migració d’ocells en la que hi participaran diversos estudiosos especialistes en la temàtica de diferents territoris de l’estat. La sessió tindrà lloc al Palau Maricel de Sitges entre les 16.00 i les 20.00 hores i està oberta a totes les persones interessades, prèvia inscripció.
La jornada comptarà amb l’exposició d’especialistes com Alejandro Onrubia, de la Fundació Migres, que exposarà el seguiment durant 20 anys de la migració d’aus rapinyaires per l’estret de Gibraltar; Marc Anton, de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) que farà una exposició global sobre la migració d’aus a Catalunya; Fran Trabalon, de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) , que parlarà de la migració de rapinyaires a través dels Pirineus orientals; Jordi Dalmau, d’Aubèrria, que tractarà sobre la migració per la cara nord del Cadí; Francesc Llimona, del Parc Natural de la Serra de Collserola, que parlarà de 30 anys de l’escola d’ornitòlegs i del seguiment d’aus en aquest espai natural, i Rodrigo del Amo, que parlarà dels 30 anys de seguiment de la migració de rapinyaires al Parc del Garraf.
L’acte finalitzarà amb el reconeixement als voluntaris que han participat en els 30 anys de seguiment, i es farà la cloenda dels actes de celebració dels “30 anys de seguiment de la migració al Garraf”.
La observació d’aus en migració al Parc del Garraf és una iniciativa sorgida l’any 1989 per part de l’entitat Naturalistes en Acció i que actualment ha esdevingut un activitat assumida pel mateix Parc. Gràcies als censos que s’han elaborat al llarg d’aquests anys, ha estat possible reforçar el coneixement sobre el pas de diferents espècies d’aus per l’espai natural i per determinar alguns aspectes de la seva dinàmica i ecologia.
El Parc del Garraf compta amb l’observatori del mirador de Canòpolis, un punt panoràmic molt singular i amb vistes àmplies, des d’on es fa l’observació dels ocells en migració a molt poca distància. Les dades del seguiment d’enguany es poden trobar a la pàgina web Biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!