Nou parc urbà

Vilafranca vol conservar l’Hort de Cal Gallina com espai verd amb valor històric i ambiental

Aquest espai enceta una nova etapa amb l’objectiu de conservar el valor històric i natural d’aquest espai, mantenint els exemplars d’arbres fruiters existents, i potenciant el verd i la seva biodiversitat

Vilafranca vol conservar l’Hort de Cal Gallina com espai verd amb valor històric i ambiental. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca vol conservar l’Hort de Cal Gallina com espai verd amb valor històric i ambiental. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca és propietari del pati interior d’illa situada entre els carrers de Cal Bolet, Amàlia Soler, General Cortijo i el passeig de Rafael Soler, conegut com l’Hort de Cal Gallina. En aquest espai encara es conserven els antics bancals on es feien les sembres per produir planter. Durant molts anys i fins que va morir, aquest espai ha estat mantingut i conservat per l’antic propietari, el senyor Fèlix Raventós, fruit d’un acord amb l’Ajuntament quan es va urbanitzar la zona.

Aquest espai enceta una nova etapa amb l’objectiu de conservar el valor històric i natural d’aquest espai, mantenint els exemplars d’arbres fruiters existents, i potenciant el verd i la seva biodiversitat. La regidora de Medi Ambient, Lourdes Sànchez, explica que, a llarg termini, el projecte és fer la rehabilitació dels antics coberts per “oferir espais per a l’educació ambiental, i als antics bancals plantar-hi plantes mel·líferes, un petit jardí de papallones, i d’altres actuacions que reforcin el verd de proximitat i la connectivitat ecològica en aquest espai tan cèntric”.

A curt termini, però, l’Ajuntament es planteja l’aprofitament d’aquest espai tal i com està, i s’està buscant que se’n pugui fer el manteniment sense que suposi un cost afegit per a l’Ajuntament. Lourdes Sànchez explica que  s’estan estudiant possibles col·laboracions amb entitats locals “que tirin endavant projectes amb finalitats socials i ambientals i alhora ajudin al manteniment de l’espai”.

De moment, i gràcies a personal dels Plans d’Ocupació d’Entorns, es van collir més de 70 kg de fuita procedent dels arbres fruiters de l’espai que es van lliurar al Rebost Solidari.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local