Energies Renovables

La Generalitat tomba la meitat dels grans parcs fotovoltaics projectats a l'Alt Penedès

La Ponència d'Energies Renovables conclou que tres dels sis emplaçaments proposats no són viables

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Ponència d'Energies Renovables ha desestimat tres dels sis grans parcs fotovoltaics projectats a diferents municipis de l'Alt Penedès. Segons ha publicat el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'organisme ha conclòs que els projectes SUNSOL 1, SUNSOL 4 i SUNSOL 5 estan plantejats en emplaçaments que no són viables. Es tracta de tres grans instal·lacions de 64, 60,5 i 61,5 hectàrees, respectivament. Les plaques solars planificades per diferents promotors privats afectaven Sant Quintí de Mediona, Sant Llorenç d'Hortons, Olèrdola, Sant Cugat Sesgarrigues, Avinyonet i Torrelavit. Pel que fa als projectes SUNSOL 2, SUNSOL 3 i SUNSOL 6, la Generalitat encara no ha fet pública la resolució de la Ponència, reunida el passat 3 de maig.

Ara fa una setmana, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès presentava un informe tècnic que advertia que els sis projectes presentats eren inviables. L'ens assegurava que són instal·lacions desproporcionades urbanísticament i que atempten contra espais protegits, tant pel valor agrícola com per la fauna habitant. L'informe tècnic comarcal també assenyalava que els sis parcs són, a la pràctica, una mateixa instal·lació disgregada perquè tots es plantegen connectats a una sola estació elèctrica, i insistia que "transformen el paisatge d'una forma no desitjada".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local