Estalvi energètic

L’Ajuntament de Sitges inicia un pla de transició energètica als edificis municipals

Una empresa especialitzada realitza el mapeig dels 54 immobles municipals i n’escollirà tres per millorar l’eficiència energètica i reduir el consum

L’Ajuntament de Sitges inicia un pla de transició energètica als edificis municipals. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges inicia un pla de transició energètica als edificis municipals. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges ha iniciat un pla de transició energètica, per reduir els costos energètics dels edificis municipals i assolir la neutralitat en carboni per a l’any 2050, tal com fixen els objectius del Pacte Verd Europeu. L’abast del pla incideix en els 54 edificis i equipaments municipals, que inclouen també magatzems i aparcaments. El regidor de Sostenibilitat i Transició Energètica, Xavi Roig, ha destacat que “és un primer pas cap a un model d’edificis municipals adaptats, més sostenibles i de menor consum. El pla ens permet, a més, estudiar en detall quina és la situació dels immobles públics i, a partir d’aquí, millorar-los”.

Una empresa especialitza realitza el mapeig dels espais per recopilar la informació necessària de cada equipament per valorar en quin estat es troba. Aquesta primera fase recull dades sobre l’any de construcció, la superfície, les potencies de subministraments contractades, el consum energètic anual i les instal·lacions de què disposen. Aquesta informació permet realitzar una radiografia energètica; un mapa visual i gràfic mitjançant un software de gestió de sistemes d’informació que permetrà visualitzar les dades disponibles de cada equipament.

Un cop obtinguda la radiografia energètica dels edificis i equipaments municipals, l’Ajuntament definirà l’estratègia d’acció, inicialment es prioritzarà l’actuació en els tres edificis municipals amb major consum o potencial d’estalvi energètic. En un primer pas es revisarà la contractació energètica, s’introduiran les dades de l’immoble en un programa de gestió energètica, es realitzarà la certificació energètica i s’estudiarà quin és el potencial de millora i quines mesures caldria implementar per afavorir un consum més sostenible.

Posteriorment, l’Ajuntament ha encarregat a l’empresa la realització tres certificacions energètiques addicionals a altres edificis municipals. D’aquesta forma, seran sis els equipaments públics que disposaran d’aquesta certificació, segons previsions, a finals d’aquest 2021.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local