Cinema fantàstic

Dario Argento: “El cinema fantàstic està pràcticament mort a Itàlia”

El director de ‘Suspiria’ i ‘Phenomena’ rep aquest diumenge el Golden Honorary Award del Festival de Sitges

El director italià Dario Argento rep aquest diumenge el Golden Honorary Award del Festival de Sitges per la seva trajectòria en el cinema de terror. A

El director italià Dario Argento rep aquest diumenge el Golden Honorary Award del Festival de Sitges per la seva trajectòria en el cinema de terror. A

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El director italià Dario Argento rep aquest diumenge el Golden Honorary Award del Festival de Sitges per la seva trajectòria en el cinema de terror. Argento ha fet una mirada retrospectiva de la seva carrera, a preguntes dels periodistes, i ha confessat que les seves pel·lícules són “molt oníriques” i molt inspirades en Sigmund Freud. També ha dit que a Itàlia actualment s’aposta més per la comèdia que pel cinema fantàstic. De fet, ha estat taxatiu al dir que “el cinema fantàstic està pràcticament mort a Itàlia”. El director de 'Suspiria' torna al festival una dècada després del seu últim treball ‘Drácula 3D’ per presentar ara ‘Occhiali Neri (Dark Glasses)’.

Argento ha destacat a l’inici de la roda de premsa al Festival de Sitges que viu una vida molt solitària i que només pensa en el seu cinema i en veure el cinema dels altres. “Tinc una vida molt reservada”.

Sobre la seva carrera amb pel·lícules tan destacades com ‘Suspiria’ o ‘Phenomena’, ha assenyalat que les seves cintes són molt oníriques i estan inspirades en Freud. “La lectura dels seus llibres m’ha inspirat a fer el meu cinema”.

Argento ha lamentat que en aquest moment a Itàlia l’important és la comèdia, que no són tan cares de fer com els llargmetratges de cinema fantàstic. En aquest sentit, Argento considera que el cinema fantàstic està pràcticament mort a Itàlia. 

Creu que el cinema és com el mar amb onades que puja i baixa. “És un moviment que canvia segons l’esperit del món”, ha dit. A Argento li interessa molt el cinema actual que ve de Japó, Corea i també de Mèxic. El cineasta ha remarcat que sempre ha intentat seguir el seu estil i la seva inspiració.

‘Occhiali Neri (Dark Glasses)’

Argento presenta a Sitges ‘Occhiali Neri (Dark Glasses)’, on una dona, la Diana, perd la vista mentre fuig d’un assassí en sèrie. Després de sortir del xoc inicial, la Diana decideix lluitar per la seva vida acompanyada per un nen, que es diu Chin.

“La història d’aquesta pel·lícula és com una pel·lícula” en si mateixa, ha dit Argento. Va escriure la història fa 20 anys i estava a punt de començar-la a fer amb un famós productor italià i un dia va despertar i va llegir als diaris que el productor estava a la presó i es va cancel·lar el projecte. Argento va guardar el guió en un calaix i va oblidar el film.

Anys després la seva filla Asia Argento escrivia un llibre i li va demanar documents originals i aquí va tornar a aparèixer de nou aquest guió, que ara ha tirat endavant.

Golden Honorary Award

Argento rebrà aquest diumenge a la nit el Golden Honorary Award per la seva contribució al cinema de terror. El veterà productor i director, que ja va rebre el premi Màquina del Temps en l'edició de 1999 i el Gran Premi Honorífic l'any 2012, es va convertir en tota una institució el cinema de gènere en els anys 70 i 80, època en la qual va popularitzar el subgènere del ‘giallo’. Ha dirigit clàssics com ‘Suspiria’, ‘Rojo fosc’, ‘Phenomena’ o ‘Tenebrae’.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local