Sant Jordi 2025

Sant Sadurní presenta el llibre "Els Mir de Can Magí Guineu", un viatge per la història d’una nissaga local

La publicació de Paquita Gimeno es podrà recollir per Sant Jordi a la parada de l’Ajuntament a la plaça

Sant Sadurní presenta el llibre

Sant Sadurní presenta el llibre "Els Mir de Can Magí Guineu", un viatge per la història d’una nissaga local. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

Aquest dimarts, el celler de la Fassina de Can Guineu es va omplir de gom a gom amb motiu de la presentació del llibre "Els Mir de Can Magí Guineu", un treball històric de Paquita Gimeno, exprofessora del Col·legi Sant Josep i reconeguda historiadora local. El llibre ha estat editat per l’Ajuntament de Sant Sadurní, amb el suport de Serveis Mèdics Penedès, i estarà disponible per al públic durant la Diada de Sant Jordi a la parada que es muntarà a la plaça de l’Ajuntament.

L’acte va comptar amb la participació de la regidora de Cultura, Marta Castellví, i l’alcalde Pere Vernet, que va destacar la relació personal amb l’autora, a qui va tenir com a professora d’Història i Geografia. Gimeno, visiblement emocionada, va voler agrair també la col·laboració d’Ernestina Torelló en l’elaboració de l’obra.

El llibre fa un repàs exhaustiu a la branca més desconeguda de la família Mir de Can Guineu, des de Magí Mir fins a Raül Mir Ragué, una nissaga amb una influència rellevant a la vida social, agrícola i cultural de Sant Sadurní. Tot i ser menys coneguts que altres membres de la família, els Mir estudiats en aquesta obra van tenir un paper destacat en l’impuls agrícola del municipi.

Paquita Gimeno va explicar que el projecte té les seves arrels fa gairebé 50 anys, quan un membre de la família li va demanar una recerca arran del seu treball de final de carrera, dedicat precisament a Can Guineu. Tot i deixar-ho aparcat durant dècades per motius professionals i familiars, la historiadora va recuperar la investigació durant la seva jubilació i el confinament, donant forma definitiva a aquesta publicació.

Entre les figures més destacades de la família, sobresurt Rafael Mir, conegut per la seva implicació en la lluita contra la fil·loxera i per la seva contribució en l’àmbit del periodisme agrícola amb la revista El Cultivador Moderno, publicada entre 1911 i 1991. Com a reconeixement simbòlic, un dels gegantons dels Set Savis de Grècia que participen a la Festa de la Fil·loxera el representa.

Els assistents a l’acte van poder endur-se un exemplar signat per l’autora, en un ambient proper i ple d’emoció. Per a aquells que no hi van poder assistir, l’Ajuntament repartirà exemplars durant la Diada de Sant Jordi, a la parada municipal de la plaça de l’Ajuntament, en una nova oportunitat per apropar-se a un capítol essencial de la història sadurninenca.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local