SITGES

La Calúmnia, penúltim cinefòrum sobre les relacions vistes pel setè art

L'acte es durà a terme el proper divendres a les 19h a l'Escorxador

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La regidoria per a la Igualtat de Gènere organitza el proper divendres 18 de juny un nou cinefòrum sobre les relacions de parella vistes pel setè art. En aquesta ocasió, el debat s'iniciarà després de la projecció en versió original subtitulada de la pel·lícula La Calúmnia.
Dirigida el 1961 per William Wyler, la cinta explica la història de dues amigues Karen i Martha, que després de finalitzar la carrera de magisteri decideixen ser sòcies i dirigir una escola exclusiva per a nenes.

La Karen, interpretada per Audrey Hepburn, està promesa amb el doctor Joe Cardin (James Garner), però Martha, encarnada per Shirley MacLaine, vol enrederir la boda per no acabar dirigint sola l'escola. Tot va bé fins que un dia una alumna maliciosa i venjativa, que sempre està castigada, escolta per casualitat un comentari i l'utilitza distorsionant-lo, exagerant-lo i inventant-se un rumor. Acusa les professores de ser lesbianes, una condició sexual que a l'època no estava ben vista. L'escandalós rumor s'estén i ràpidament els pares treuen les filles del centre i l'escola es queda sens alumnes. Però el que acaben descobrint les dues amigues és que de la mentida d'aquesta nena s’amaga una veritat que té conseqüències tràgiques.

Amb unes interpretacions emotives i impressionants de les dues actrius protagonistes, aquest drama psicològic mostra les conseqüències devastadores d'un rumor llençat per una nena maliciosa. A través d’aquest film, el cinefòrum podrà debatre temes com el lesbianisme, la injustícia o el poder destructor de la mentida, però també altres qüestions com l’amistat, la culpa o els sentiments reprimits.

El director, William Wyler, ja havia dirigit aquesta història l'any 1936 titulada Esos tres i que adaptava l'obra teatral de Lillian Hellman The Children's Hour. Una obra que al seu torn es basaba en fets reals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local